Programi i Transparencës i QKMBMMFA

Në përputhje me nenin 7 të ligjit Nr.119/2014 “Për të Drejtën e Informimit” është përgatitur programi i transparencës për Qendrën Kulturës, Medias, Botimeve të Mbrojtjes dhe Muzeut të Forcave të Armatosura (QKMBMMFA).

Ky program përcakton kornizën ligjore të veprimtarisë së autoritetit në kuadër të ligjit nr. 119/2014 “Për të Drejtën e Informimit” (LDI).

Ky program vlerësohet si një mënyrë konkrete përmes së cilës QKMBMMFA ndërton dhe rrit transparencën në punën institucionale, nën garancinë e LDI.

QKMBMMFA do të përditësojë herë pas here Programin e Transparencës, në përputhje me pikën 2 të nenit 5 të LDI.

Informacioni i bërë publik në këtë program, synon të bëjë transparencën e veprimtarinë e punës në QKMBMMFA, nëpërmjet pasqyrimit të detajuar të tij në faqen zyrtare të internetit të QKMBMMFA  si dhe në mjediset e pritjes së publikut.

Programi i transparencës pasqyrohet në rubrika, tekste/përmbajtje, afate kohore për bërjen publike të tij, mënyrën e bërjes publike si dhe strukturën përkatëse e cila prodhon ose administron dokumentin.

Dokumentacioni i bërë publik, do të jetë i përditësuar në formë e përmbajtje.

Faqja zyrtare e QKMBMMFA është ndërtuar në atë formë që mundëson informacion për publikun pa kërkesë në format lehtësisht të kuptueshëm. Në rubrikat e faqes zyrtare pasqyrohen edhe informacione që karakterizohen nga kufizime të identifikimit të të dhënave personale për shkak të ruajtjes së privatësisë së individëve/subjekteve të të dhënave, etj.

 

Skema e publikimit paraqitet nëpërmjet tabelës përmbledhëse të mëposhtme:

Kategoritë e informacionit publik  pa kërkesë:

Baza ligjore Dokumenti/
Përmbajtja
Afati kohor për   publikim   Mënyra e publikimit  Struktura përgjegjëse
Struktura organizative, funksionet dhe detyrat e QKMBMMFA Neni
7/1/a/d
Struktura QKMBMMFA
Misioni dhe detyrat kryesore
Skema struktura e pagave

Pas miratimit nga autoritetet përgjegjëse Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Akte ligjore;
akte nënligjore; rregullore; dokument tjetër. 
Neni 7/1/b Ligje, akte nënligjore, rregullore Pas miratimit në Fletoren Zyrtare;
pas miratimit të urdhrit nga ministri i Mbrojtjes

Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Baza Ligjore koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Informacion për procedurat që duhen ndjekur për të bërë një kërkesë për informim, adresën postare dhe elektronike për depozitimin e kërkesave për informim, si dhe procedurat e ankimit të vendimit përkatës.

Neni 7/1/c/g Kontakt: Adresa: Rruga e Dibrës, Garnizoni “Skënderbej” Orari zyrtar: E hënë - enjte 08:00 - 16:30 E premte - 08:00 - 14:00 Pas miratimit të Programit të transparencës. Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Të dhëna për vendndodhjen e zyrave, orarin e punës, emrin dhe kontaktet e koordinatorit për të drejtën e informimit

Neni 7/1/ç koordinatori për informimin në QKMBMMFA Pas miratimit pas miratimit të urdhrit nga ministri i Mbrojtjes Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Arsimimi, kualifikimet e kompetencat e funskionarëve të lartë

Struktura e pagave për nëpunësit dhe funksionarët e lartë
Ligje, akte nënligjore, rregullore Drejtor i QKMBMMFA, kompetencat dhe kualifikimet

Paga bazë: 96.462 Lek
  Në faqen zyrtare MM rubrika Ministria/Strukturat Vartëse/QKMBMMFA koordinatori për informimin në QKMBMFA
Mekanizmat monitorues; raporte auditi; dokumentet me tregues performance 

Neni 7/1/dh Raporte auditi të Auditit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Kontrollit të Lartë të Shtetit Pas miratimit të Programit të Transparencës Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Raporte Monitorimi/Të tjera nga MM/Raporte Monitorimi koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Raporti i të ardhurave, shpenzimeve dhe investimeve të QKMBMMFA Neni 7/1/e Buxheti i miratuar për 2017 (në mijë)
Totali: 70.600 Artikulli paga - 47.600
Artikulli sig.shoq - 7.900
Artikulli mallra dhe shpenzime të tjera - 15.000
Artikulli transferta - 100
Pas miratimit të Programit të Transparencës Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Shpenzime/Të tjera nga MM/Shpenzime

sektori i Financës, koordinatori për informimin në QKMBMMFA

Regjistri vjetor i prokurimeve Neni 7/1/i Regjistri   Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Prokurime/Të tjera nga MM/Prokurime Prokurimeve, koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Regjistri i kërkesave dhe përgjigjeve, sipas nenit 8 të këtij ligjit nr.119/2014 Neni 7/1/i     Në faqen zyrtare MM rubrika Publikime/Transparenca koordinatori për informimin në QKMBMMFA
Njoftimet e përditësuara të aktiviteteve të     Pas realizimit të aktiviteteve Në faqen zyrtare MM rubrika Politikat e Sigurisë/Të tjera nga MM/Kulturë koordinatori për informimin në QKMBMMFA


Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeve Nëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare 24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë 15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO 17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO 16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO 15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17” 14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen 13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Ministrja Kodheli në Ministerialin e Mbrojtjes në Bruksel 29 qershor 2017Ministrja e Mbrojtjes znj. Mimi Kodheli në Bruksel ku mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO...
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Shtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2017 Janar 2017 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 12 (2017) Dhjetor 2017Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 08 dhjetor 2017Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Dhjetor 2017
Ma En Pr Sh Di
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31