Akte ligjore për Statusin e Veteranëve

Ligji për statusin e veteranit

 

Ligji nr.7874, dt.17.11.1994, "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", (ndryshuar me ligjin nr. 67/2019)
 

Ligji nr.8526, dt.23.9.1999, "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.7874, dt. 17.11.1994 për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashiste të popullit shqiptar".
 

Ligji nr.8664, dt.18.9.2000, "Për disa shtesa në ligjin nr.7874, dt 17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, ndryshuar me ligjin nr.8526, dt.23.9.1999".
 

Ligji nr.9568, dt.19.6.2006, "Për një ndryshim në ligjin nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar.
 

Ligji nr.9724, dt.3.5.2007, "Për një ndryshim në ligjin nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar.

VKM për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit


Vendim nr. 9, datë 13. 1. 2000, Për disa ndryshime në vendimin nr.562, datë 2. 12. 1999, të Këshillit të Ministrave, "Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar"


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste, Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, i ndryshuar


VKM për zbatimin e ligjit për statusin e veteranit

Vendim nr. 9, datë 13. 1. 2000, Për disa ndryshime në vendimin nr.562, datë 2. 12. 1999, të Këshillit të Ministrave, "Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar"

Vendim nr.29,dt.28.1.2002,disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr.190,dt.3.5.1995,të KM "Për zbatimin e ligjit nr.7874,dt. 17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar me ndryshimet përkatëse".


Vendim nr.109, datë 13.3.1999, për rritjen e shpërblimit të veteranëve të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar

Vendim nr.190, dt.3.5.1995, "Për zbatimin e ligjit nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashiste".


Vendim nr.190 datë 3.5.1995, Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë", i ndryshuar


Vendim nr.232, datë 10.4.1998, Për rritjen e shpërblimit të veteranëve të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr .353, datë 7.7 .2000, Për disa shtesa dhe ndryshime në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.190, datë 3.5.1995, "Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", i ndryshuar


Vendim nr. 355, datë 13.6.2007, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.467 datë 4.9.1995, Për një shtesë në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.190, datë 3.5.1995 për zbatimin e ligjit nr.7874,datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë"


Vendim nr.479, datë 16.7.2004, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr. 508, datë 16.10.2002, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr .513, datë 13.5.2005, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.540 datë 9.10.1995, Për miratimin e komisionit qendror dhe të komisioneve të rretheve për statusin e veteranit të luftës


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste, Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, i ndryshuar


Vendim nr. 652, datë 22.7.2015, Për indeksimin e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.748, datë 11.11.2004, Për një ndryshim në Vendimin nr.190, datë 3.5.1995 të Këshillit të Ministrave "Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar"


Vendim nr. 782, datë 17.12.1998, Për një ndryshim në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 190, datë 3.5.1995, për zbatimin e ligjit nr. 7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar" 
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 16 tetor 2023 - 09 janar 2024 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Vijnë në Shqipëri helikopterët e parë Black Hawk Janar 2024 Kanë mbërritur në Shqipëri dy helikopterët Black Hawk, si pjesë e parë e porosisë së bërë nga vendi ynë dhe mbështetur nga fondet e ndihmës...
Direktiva e Mbrojtjes 2024Janar 2024 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
11 vende të lira pune; Peleshi thirrje ekspertëve: Aplikoni! Janar 2024 Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi ka bërë thirrje për aplikime nga ekspertët e fushave të Teknologjisë së Informacionit dhe Inxhinierisë për 11 vende të reja pune në Qendrën e....
Përurohen mjediset e reja të Muzeut të Forcave të Armatosura Dhjetor 2023 Muzeu i Forcave të Armatosura do të jetë tashmë në mjediset e tij të reja në Bërzhitë. Në ceremoninë e inaugurimit të hapësirave të reja morën pjesë ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Igli Hasani...
Ministeriali i Mbrojtjes së Nismës SHBA-Karta e Atlantikut Nëntor 2023 Në takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi mes të tjerave vuri theksin mbi zhvillimet në Veri të Kosovës....
Ministeriali i Mbrojtjes i vendeve të NATO, Bruksel Tetor 2023 Në takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi mes të tjerave vuri theksin mbi zhvillimet në Veri të Kosovës....
Shqipëria merr sërish drejtimin e Brigadës së Europës Juglindore Gusht 2023 Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi ka bërë me dije me anë të një postimi në mediat sociale që nga sot Shqipëria merr drejtimin e Brigadës së Europës Juglindore (SEEBRIG)....
Përmbyllet “Defender Europe ’23” në Shqipëri Qershor 2023 Për mëse një muaj mbi 24 mijë trupa nga 26 vende NATO e partnere nëpërmjet skenarëve strategjikë e operacionale në tokë, ajër e det demonstruan fuqinë në...
Revista Mbrojtja Nr. 02 (2024) Prill 2024Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 07 qershor 2024Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Qershor 2024
Ma En Pr Sh Di
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30