Dita Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë

131020

Agjensia Kombëtare e Mbrojtjes Civile (AKMC) ka organizuar në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Kombëtar, prefekturat, bashkitë dhe Ministrinë e Arsimit dhe atë të Shëndetësisë një aktivitet - si një ditë ndryshe me një vizion të qartë për të mirën publike - në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë”.

13 Tetori është “Dita ndërkombëtare për zvogëlimin e rreziqeve nga fatkeqësitë”, një ditë së cilës i kushtohet tepër rëndësi, veçanërisht nga shtetet anëtare të OKB.

131020 1

Me këtë rast Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civile në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar, Ministrinë e Arsimit, të Shëndetësisë dhe perfekturat, kanë bashkërenduar një aktivitet-zinxhir, në kuadër të ndërgjegjësimit dhe informimit të komunitetit në fushën e Mbrojtjes Civile.

Këto aktivitete do të zhvillohen në shkolla të mesme dhe 9 - vjeçare, si dhe sheshe të hapura në rrethet si Tiranë, Durrës, Dibër, Shkodër, Kukës, Lezhë, Elbasan, Korçë, Berat, Fier, Vlorë, Gjirokasër etj., për të përcjellë tek brezat e rinj një kulturë ndërgjegjësuese ndaj zvogëlimit të rreziqeve nga fatkeqësitë, me një theks të veçantë tek vullnetarizmi.

Aktivitetet gjatë ditës do të vijojnë me diskutime të hapura dhe shpërndarjen e broshurave informuese pranë tendave në sheshe, në prani të përfaqësuesëve të arsimit, shëndetësisë, pushtetit vendor, AKMC-së etj., ku do jepet informacioni i nevojshëm për qytetarët.

131020 2

Duhet theksuar që Shqipëria ka qenë së fundmi një rast unik në përballjen e fatkeqësive të ndryshme që e kanë goditur në të njëjtën kohë, si p.sh: tërmetet e përsëritura, zjarret dhe pandemia COVID-19. Qeveria shqiptare është angazhuar për ta përballuar me sa më shumë efikasitet këtë situate, ku më poshtë vijojnë shembujt e disa zhvillimive:

1. Miratimi i ligjit nr 45/19 për Mbrojtjen Civile dhe akteve të tjera nënligjore në funksion të këtij ligji.
2. Investimi prej 1 milion euro për ngritjen e Qëndës Kombëtare Operacionale të Emergjencave Civile me të gjitha standartet.
3. Investim prej 3 milion euro për ndërtimin e godinës sipas të gjitha standarteve europiane për AKMC-në.
4. Investim prej 30 milion euro në ngritjen e të gjitha kapaciteteve të strukturave së mbrojtjes civile në rang kombëtar, me mjete, trajnime dhe paisje profesionale.
5. Projektime dhe investime të tjera në kuadër të parandalimit nga fatkeqësitë natyrore, me fokus të veçantë përmbytjet.

Në vëmëndje të kësaj dite të veçantë ja vlen të përmendet vizioni i qartë që lidhet me politikat për ngritjen e Sistemit të Mbrojtjes Civile dhe Reduktimit të Riskut ndaj Fatkeqësive.

131020 3
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 16 tetor 2023 - 09 janar 2024 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Momente kulmore nga stërvitja "Defender Europe 21" të publikuara nga Ambasada e SHBA në Tiranë Korrik 2021 Gjatë muajve maj dhe qershor, Shqipëria mikpriti aspekte të rëndësishme të "Defender Europe 21", stërvitja vjetore shumëkombëshe e përbashkët...
Fillon stërvitja “Defender Europe 21“ Maj 2021 Nga Durrësi fillon stërvitja “Defender Europe 21“, me pjesëmarrjen e rreth 28 mijë trupave shumëkombëshe...
Festat në FA, fëmijët e ushtarakëve sjellin surprizë një “Musical” Dhjetor 2020 Pandemia nuk i ka ndalur fëmijët e ushtarakëve të presin bukur festat e fundvitit. Ashtu siç është tashmë traditë edhe këtë vit ata kanë sjellë një koncert surprizë për bashkëmoshatarët e tyre.
Pavarësisht kufizimeve të pandemisë operacionaliteti i FA vazhdon... Dhjetor 2020 Kapacitetet dhe operacionaliteti i Forcave të Armatosura janë prioritet, pavarësisht kufizimeve të pandemisë...
Gëzuar Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë Nëntor 2020 108 vite pas shpalljes së pavarësisë, flamuri ynë valëvitet në çdo cep të botës përmes heronjve tanë nën uniformë, të cilët qëndrojnë krenarë krah përfaqësuesve të vendeve aleate, në çdo mision të NATO, BE & OKB.
Emergjencat Civile dhe FA më të mirëpajisura dhe më dinjitoze në përballimin e fatkeqësive natyrore Nëntor 2020 Reformimi i emergjencave civile nisi me ligjin e ri “Për Mbrojtjen Civile” dhe krijimin i Agjencisë Kombëtare që do të...
Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit midis AKMC dhe TIA 15 Tetor 2020 Sot, më datë 15 tetor 2020, në mjediset e Tirana International Airport (TIA) u organizua takimi për nënshkrimin,...
Dita Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë Tetor 2020 Agjensia Kombëtare e Mbrojtjes Civile (AKMC) ka organizuar në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Kombëtar, prefekturat,...
Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura Tetor 2020 Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura po merr formë ditë pas dite...
Programi bachelor i studimeve në fushën e Shkencës Ushtarake, Akademia e FA Shtator 2020 Në tetor 2020 hapet programi bachelor në Akademinë e FA. Ky është edhe momenti kur akademia do të rifitojë me të drejta...
MM dhe FA ditë pas dite pranë qytetarëve në përballimn e vështirësive të krijuara nga COVID - 19 Qershor 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura ditë pas dite kanë qenë pranë qytetarëve gjatë gjithë periudhës së lockdown...
Dekorata nga NATO dhe Afghanistani për ushtarakët e Forcave të Armatosura Qershor 2020 MONS, Belgjikë - zëvendësshef i Shtabit për Operacionet në SHAPE (Supreme Headquarters Allied Poëers Europe), gjeneralmajor Barre Seguin i dorëzoi...
Si të mbrohemi nga COVID -19? Mars 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19...
Kryesimi i Nismave Rajonale SEDM dhe A5 Shtator 2019 Shqipëria është një ndër vendet e rajonit më aktive në kuadër të Nismave Rajonale, kjo jo vetëm për shkak të anëtarësimit...
“Albanian Effort 19” 19 shtator 2019“Albanian Effort 19” mblodhi në Bizë rreth 800 efektivë nga Shqipëria, SHBA, Mbretëri e Bashkuar, Turqia, Kroacia, Polonia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova...
Angazhimi i FA në shuarjen e zjarreve 09 shtator 2019Muajt korrik edhe gusht edhe pse më të nxehtët e vitit shënuan një numër të pazakontë zjarresh. Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka thekson se gjatë kësaj periudhe në vend ka pasur 324 varta zjarri...
Direktiva e Mbrojtjes 2023Janar 2023 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 06 (2023) Tetor 2023Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 17 nëntor 2023Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Nëntor 2023
Ma En Pr Sh Di
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3