Gelardina Prodani

Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Shqipërisë 2022 -

gelardina prodaniZonja Gelardina Prodani që nga qershori i vitit 2022 është Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Mbrojtjes.

Znj. Gelardina Prodani në postin e sekretares së Përgjithshme të Ministrisë së Mbrojtjes së Shqipërisë, që është edhe pozicioni më i lartë i nëpunësit civil, është përgjegjëse për planifikimin dhe menaxhimin e Buxhetit të Mbrojtjes, për Shqipërinë, si afatshkurtër ashtu edhe atë afatmesëm në përputhje me misionin dhe strategjinë e ministrisë për të ruajtur paqen dhe për të forcuar sigurinë. Ajo gjithashtu mbikëqyr investimet në infrastrukturë, pajisje, teknologji inovative dhe talent për ta bërë Shqipërinë më elastike dhe një anëtare më të vlefshme të NATO.

Përpara kësaj detyre, nga viti 2019 deri në vitin 2022, ajo ka qenë sekretare e Përgjithshme e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale. Mandati i saj u karakterizua nga kriza të paprecedentë si tërmeti i madh i nëntorit 2019, me qendër në Durrës dhe zonat përreth, si edhe u pasua nga pandemia COVID-19. Znj. Prodani luajti një rol vendimtar në menaxhimin e të dyja krizave, vlerësimin në kohë dhe me efikasitet të dëmeve dhe identifikimin e rreziqeve. Ajo koordinoi përpjekjet mbarëkombëtare duke mbikëqyrur kërkesat për nevojat e buxhetit të shtetit dhe duke siguruar fondet e donatorëve. Aftësitë e saj drejtuese kanë përmirësuar ndjeshëm cilësinë e shërbimit shëndetësor dhe infrastrukturës në Shqipëri. E emëruar Koordinatore Kombëtare e Vaksinave, ajo punoi ngushtë me rrjetin COVAX, duke mbledhur fonde thelbësore si donacione dhe oferta nga të gjitha anët të materializuara përmes punës së saj këmbëngulëse.

Më herët, për një periudhë 21 – vjeçare, znj. Prodani ka mbajtur poste të ndryshme drejtuese në Ministrinë e Financave, ku nga viti 2013 - 2019, shërbeu edhe si Sekretare e Përgjithshme e kësaj ministrie, i cili ishte . posti më i rëndësishëm gjatë kësaj periudhe. Ministria e Financave bëri reforma të thella dhe kritike në fushën e financave publike në atë kohë, të cilat kontribuan në: ruajtjen e stabilitetit makro-fiskal; ngritjen e Sistemit Informativ të Integruar të Menaxhimit Financiar; rritjen e rolit dhe llogaridhënies së të gjithë aktorëve të përfshirë në menaxhimin e financave publike, në pastrimin e detyrimeve financiare, në koordinimin e donatorëve dhe të ndihmës së huaj.

Në të njëjtën kohë (2014-2019), ajo ka mbajtur poste shtesë, si ajo e Drejtoreshës së Shqipërisë në Bordin e Drejtuesve të Bankës së Detit të Zi, në Selanik dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në mbështetjen e projekteve zhvilluese që ndikuan ndjeshëm në zhvillimin ekonomik të vendit dhe të gjithë rajonit.

Znj. Prodani drejtoi gjithashtu Rrjetin e Drejtorëve të Buxhetit, i përbërë nga njëzet e dy vende të Evropës Qendrore dhe Lindore si edhe Azisë Qendrore për Programin e Menaxhimit të Shpenzimeve Publike, të financuar nga Banka Botërore, Zvicra, OECD dhe GIZ (2012-2016).

Para se të bëhej sekretare e Përgjithshme e Ministrisë së Financave, znj. Prodani ishte drejtoreshë e Zbatimit të Buxhetit (2005-2013). Nën iniciativat e saj për të zhvilluar një planifikim buxhetor afatmesëm më të shëndoshë, më strategjik dhe më gjithëpërfshirës, u prezantuan masa themelore për menaxhimin efektiv financiar, monitorimin, kontrollin dhe inspektimin.

Znj. Prodani është autore dhe bashkautore e disa publikimeve në fushën e qeverisjes financiare, qeverisjes dhe përgjegjësisë së korporatave, si dhe biznesit dhe menaxhimit, ndër të tjera.

Ajo u diplomua në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Tiranës (1998) dhe mori një Master në Politikat Ekonomike në Kolegjin Williams, në Shtetet e Bashkuara (2009), si dhe një Master për Studime Ekonomike Evropiane nga Universiteti i Tiranës dhe Universiteti i Bamberg (2011).

Ajo është e martuar dhe ka dy fëmijë.
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 25 shtator - 07 dhjetor 2023 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Momente kulmore nga stërvitja "Defender Europe 21" të publikuara nga Ambasada e SHBA në Tiranë Korrik 2021 Gjatë muajve maj dhe qershor, Shqipëria mikpriti aspekte të rëndësishme të "Defender Europe 21", stërvitja vjetore shumëkombëshe e përbashkët...
Fillon stërvitja “Defender Europe 21“ Maj 2021 Nga Durrësi fillon stërvitja “Defender Europe 21“, me pjesëmarrjen e rreth 28 mijë trupave shumëkombëshe...
Festat në FA, fëmijët e ushtarakëve sjellin surprizë një “Musical” Dhjetor 2020 Pandemia nuk i ka ndalur fëmijët e ushtarakëve të presin bukur festat e fundvitit. Ashtu siç është tashmë traditë edhe këtë vit ata kanë sjellë një koncert surprizë për bashkëmoshatarët e tyre.
Pavarësisht kufizimeve të pandemisë operacionaliteti i FA vazhdon... Dhjetor 2020 Kapacitetet dhe operacionaliteti i Forcave të Armatosura janë prioritet, pavarësisht kufizimeve të pandemisë...
Gëzuar Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë Nëntor 2020 108 vite pas shpalljes së pavarësisë, flamuri ynë valëvitet në çdo cep të botës përmes heronjve tanë nën uniformë, të cilët qëndrojnë krenarë krah përfaqësuesve të vendeve aleate, në çdo mision të NATO, BE & OKB.
Emergjencat Civile dhe FA më të mirëpajisura dhe më dinjitoze në përballimin e fatkeqësive natyrore Nëntor 2020 Reformimi i emergjencave civile nisi me ligjin e ri “Për Mbrojtjen Civile” dhe krijimin i Agjencisë Kombëtare që do të...
Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit midis AKMC dhe TIA 15 Tetor 2020 Sot, më datë 15 tetor 2020, në mjediset e Tirana International Airport (TIA) u organizua takimi për nënshkrimin,...
Dita Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë Tetor 2020 Agjensia Kombëtare e Mbrojtjes Civile (AKMC) ka organizuar në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Kombëtar, prefekturat,...
Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura Tetor 2020 Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura po merr formë ditë pas dite...
Programi bachelor i studimeve në fushën e Shkencës Ushtarake, Akademia e FA Shtator 2020 Në tetor 2020 hapet programi bachelor në Akademinë e FA. Ky është edhe momenti kur akademia do të rifitojë me të drejta...
MM dhe FA ditë pas dite pranë qytetarëve në përballimn e vështirësive të krijuara nga COVID - 19 Qershor 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura ditë pas dite kanë qenë pranë qytetarëve gjatë gjithë periudhës së lockdown...
Dekorata nga NATO dhe Afghanistani për ushtarakët e Forcave të Armatosura Qershor 2020 MONS, Belgjikë - zëvendësshef i Shtabit për Operacionet në SHAPE (Supreme Headquarters Allied Poëers Europe), gjeneralmajor Barre Seguin i dorëzoi...
Si të mbrohemi nga COVID -19? Mars 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19...
Kryesimi i Nismave Rajonale SEDM dhe A5 Shtator 2019 Shqipëria është një ndër vendet e rajonit më aktive në kuadër të Nismave Rajonale, kjo jo vetëm për shkak të anëtarësimit...
“Albanian Effort 19” 19 shtator 2019“Albanian Effort 19” mblodhi në Bizë rreth 800 efektivë nga Shqipëria, SHBA, Mbretëri e Bashkuar, Turqia, Kroacia, Polonia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova...
Angazhimi i FA në shuarjen e zjarreve 09 shtator 2019Muajt korrik edhe gusht edhe pse më të nxehtët e vitit shënuan një numër të pazakontë zjarresh. Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka thekson se gjatë kësaj periudhe në vend ka pasur 324 varta zjarri...
Direktiva e Mbrojtjes 2023Janar 2023 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 05 (2023) Shtator 2023Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 22 shtator 2023Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Shtator 2023
Ma En Pr Sh Di
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1