Tesila Polena

Drejtor i Kabinetit të ministrit të Mbrojtjes
2021 -

Tesila Polena është drejtor i Kabinetit të ministrit të Mbrojtjes që prej janarit të vitit 2021.

Ka kryer studimet e larta pranë Universitetit të Tiranës, Fakultetit të Ekonomisë në degën Informatikë Ekonomike dhe ka vijuar studimet “Master i Shkencave për Sistemet e Informacionit”.

Fusha e angazhimit: asiston drejtpërdrejtë ministrin e Mbrojtjes në hartimin e politikave dhe i përçon ato në Direktivën e Mbrojtjes, në Strategjinë Kombëtare të Mbrojtjes dhe Sigurisë, në Strategjinë e Integruar të Burimeve Njerëzore të FA, Menaxhimin e Burimeve Materiale sipas prioriteteve, Reformat Administrative dhe Ligjore, Politikat e Mbrojtjes dhe Sigurisë, Marrëdhëniet me jashtë (NATO, BE, vendet partnere).

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Fatjon Hoxhalli

Këshilltar në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2021 -

fatjon hoxhalliKëshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej shkurtit të 2021.

Ka kryer studimet e larta për drejtësi në Universitetin e Pavias në Itali, ku është specializuar në fushën e të Drejtës Ndërkombëtare, zotëron titullin avokat,  po ndjek studimet për doktoraturë pranë Universitetit “Tor Vergata”, Romë, Itali.

Fusha e angazhimit: i angazhuar në koordinimin e komunikimin e Ministrisë së Mbrojtjes dhe Forcave të Armatosura, Reformën e edukimit dhe inovacionit, si dhe koordinimin e projekteve të ndryshme.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Blendi Vathi

Këshilltar në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2021 -

blendi vathiKëshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej korrikut të 2021.

Ka kryer studimet e larta për Drejtësi në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politike dhe Juridike, në vitet 1988 - 1992 duke marrë titullin “Jurist”.

Fusha e angazhimit: Këshilltar ligjor, mbulon punën lidhur me kontrollin dhe mbikëqyrjen e hartimit të projekt-akteve ligjore dhe nënligjore nga drejtoritë përkatëse në Ministrinë e Mbrojtjes si dhe në Agjencinë Kombëtare të Emergjencave Civile.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Silvana Simaku

Këshilltar në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2022 -

Këshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej nëntorit të 2022.

Diplomuar në inxhinieri kimike, master shkencash në ekonomi. Kualifikime të shumta brenda dhe jashtë vendit. Eksperiencë të gjatë në sektorin ekonomik, veçanërisht në privatizimin e pronës publike, zhvillimin e ndërmarrjeve të vogla e të mesme, rregullimin e sektorëve të shërbimeve publike, përvojë në sektorin dhe investimet private. 

Fusha e angazhimit: Këshilltar për zhvillimin e ardhshëm të industrisë ushtarake, problematikat, perspektivat e ndërmarrjeve shtetërore në varësi, politikat NATO dhe BE, prioritetet, ndjekja e marrëveshjeve si dhe procesi vijues i hapjes së negociatave me BE.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Florensa (Haxhi) Kovaci

Këshilltar i jashtëm në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2022 -

Këshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej shkurtit të 2022.

Zotëron diplomë Bachelor dhe Master Shkencor përkatësisht në menaxhim biznesi dhe finance ndërkombëtare. Doktoratë në ekonomi me fokus administrimin publik. Ka mbajtur për vite postin e drejtorit të Përgjithshëm të Njësisë së Programeve të Zhvillimit dhe Bashkëpunimit, në zyrën e kryeministrit. Përgjegjëse për hartim programesh kombëtare zhvillimi në ekonomi me ndikim të drejtpërdrejtë në rritje ekonomike.

Fusha e angazhimit: Këshilltar i jashtëm i ministrit të Mbrojtjes për Inovacionin.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Jonida Brati

Këshilltar i jashtëm në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2022 -

jonida bratiKëshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej shkurtit të 2022.

Ka kryer studimet e larta për Drejtësi në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë. Zotëron titullin “Jurist”, “Avokat” dhe “Ndërmjetës”.

Ka njohuri shumë të mira në gjuhën angleze e greke.

Fusha e angazhimit: Këshilltar ligjor i jashtëm i Ministrit të Mbrojtjes, mbulon punën lidhur me këshillimin e Ministrit për monitorimin e kontratave dhe procedurave të çështjeve gjyqësore.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Genola Velo

Këshilltar i jashtëm në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2022 -

Këshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej majit 2022.

Ka marrë titullin jurist nga Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë. Mban dy diploma Master në të Drejtën Publike dhe Master Ekzekutiv në Studime Evropiane. Prej vitit 2012 mban titullin avokat. Ka mbajtur pozicionin e zëvendësdrejtorit të Drejtorisë së Shërbimit të Trupit Diplomatik.

Fusha e angazhimit: Këshilltar ligjor i jashtëm i ministrit të Mbrojtjes, mbulon punën që lidhet me hartimin e projekt-akteve ligjore dhe nënligjore brenda fushës së veprimit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe institucioneve të varësisë.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Lorena Goxhobelli

Këshilltar i jashtëm në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2022 -

Lorena GoxhobelliKëshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej qershorit 2022.

Ka eksperiencë të gjatë në fushën e drejtësisë, fokusuar kryesisht në çështjet e pronësisë, administrimit të tokës, kontratat publiko-private për administrimin e pronës shtet, etj.  Është diplomuar për drejtësi në Universitetin e Tiranës dhe ka kryer studimet master në ekonomi, me fokus administrimin publik.

Fusha e angazhimit: Këshillim ligjor i Ministrit të Mbrojtjes në çështjet e pronësisë për pronën shtetërore në administrim të Ministrisë së Mbrojtjes.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...


Dea Buza

Këshilltar i jashtëm në Kabinetin e ministrit të Mbrojtjes
2022 -

dea buza webKëshilltar pranë Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes që prej tetorit 2022.

Eksperiencë 10-vjeçare në fushën e arkitekturës, sidomos në lidhjen e saj me teknologjinë, pjesëmarrëse në projekte kuratoriale ndërkombëtare e vendore. Ka mbaruar studimet në Universitetin Polis. Është në proces të doktoratës mes Universitetit Bujqësor të Tiranës dhe Universitetit Teknik të Vjenës, Departamenti i Dizajnit Urban dhe Arkitekturës së Peizazhit.

Fusha e angazhimit: Këshillim i ministrit të Mbrojtjes në projektet zhvillimore në fushën e infrastrukturës ushtarake nën administrim të Ministrisë së Mbrojtjes.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lexo më shumë...
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 25 shtator - 07 dhjetor 2023 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Momente kulmore nga stërvitja "Defender Europe 21" të publikuara nga Ambasada e SHBA në Tiranë Korrik 2021 Gjatë muajve maj dhe qershor, Shqipëria mikpriti aspekte të rëndësishme të "Defender Europe 21", stërvitja vjetore shumëkombëshe e përbashkët...
Fillon stërvitja “Defender Europe 21“ Maj 2021 Nga Durrësi fillon stërvitja “Defender Europe 21“, me pjesëmarrjen e rreth 28 mijë trupave shumëkombëshe...
Festat në FA, fëmijët e ushtarakëve sjellin surprizë një “Musical” Dhjetor 2020 Pandemia nuk i ka ndalur fëmijët e ushtarakëve të presin bukur festat e fundvitit. Ashtu siç është tashmë traditë edhe këtë vit ata kanë sjellë një koncert surprizë për bashkëmoshatarët e tyre.
Pavarësisht kufizimeve të pandemisë operacionaliteti i FA vazhdon... Dhjetor 2020 Kapacitetet dhe operacionaliteti i Forcave të Armatosura janë prioritet, pavarësisht kufizimeve të pandemisë...
Gëzuar Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë Nëntor 2020 108 vite pas shpalljes së pavarësisë, flamuri ynë valëvitet në çdo cep të botës përmes heronjve tanë nën uniformë, të cilët qëndrojnë krenarë krah përfaqësuesve të vendeve aleate, në çdo mision të NATO, BE & OKB.
Emergjencat Civile dhe FA më të mirëpajisura dhe më dinjitoze në përballimin e fatkeqësive natyrore Nëntor 2020 Reformimi i emergjencave civile nisi me ligjin e ri “Për Mbrojtjen Civile” dhe krijimin i Agjencisë Kombëtare që do të...
Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit midis AKMC dhe TIA 15 Tetor 2020 Sot, më datë 15 tetor 2020, në mjediset e Tirana International Airport (TIA) u organizua takimi për nënshkrimin,...
Dita Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë Tetor 2020 Agjensia Kombëtare e Mbrojtjes Civile (AKMC) ka organizuar në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Kombëtar, prefekturat,...
Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura Tetor 2020 Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura po merr formë ditë pas dite...
Programi bachelor i studimeve në fushën e Shkencës Ushtarake, Akademia e FA Shtator 2020 Në tetor 2020 hapet programi bachelor në Akademinë e FA. Ky është edhe momenti kur akademia do të rifitojë me të drejta...
MM dhe FA ditë pas dite pranë qytetarëve në përballimn e vështirësive të krijuara nga COVID - 19 Qershor 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura ditë pas dite kanë qenë pranë qytetarëve gjatë gjithë periudhës së lockdown...
Dekorata nga NATO dhe Afghanistani për ushtarakët e Forcave të Armatosura Qershor 2020 MONS, Belgjikë - zëvendësshef i Shtabit për Operacionet në SHAPE (Supreme Headquarters Allied Poëers Europe), gjeneralmajor Barre Seguin i dorëzoi...
Si të mbrohemi nga COVID -19? Mars 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19...
Kryesimi i Nismave Rajonale SEDM dhe A5 Shtator 2019 Shqipëria është një ndër vendet e rajonit më aktive në kuadër të Nismave Rajonale, kjo jo vetëm për shkak të anëtarësimit...
“Albanian Effort 19” 19 shtator 2019“Albanian Effort 19” mblodhi në Bizë rreth 800 efektivë nga Shqipëria, SHBA, Mbretëri e Bashkuar, Turqia, Kroacia, Polonia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova...
Angazhimi i FA në shuarjen e zjarreve 09 shtator 2019Muajt korrik edhe gusht edhe pse më të nxehtët e vitit shënuan një numër të pazakontë zjarresh. Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka thekson se gjatë kësaj periudhe në vend ka pasur 324 varta zjarri...
Direktiva e Mbrojtjes 2023Janar 2023 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 05 (2023) Shtator 2023Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 22 shtator 2023Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Shtator 2023
Ma En Pr Sh Di
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1