Konsultim Publik

- Projektligji "Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 59/2014 'Për karrierën ushtarake në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë', i ndryshuar" (në format pdf), Relacioni shpjegues (në format pdf).

- Projektligji "Për organizimin dhe funksionimin e Forcës Rezerviste në Republikën e Shqipërisë"   (në format pdf), Relacioni shpjegues (në format pdf).

- Projektligji "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 65/2014 'Për Agjencinë e Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes'" (në format pdf), Relacioni shpjegues (në format pdf).

- Projektligji "Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 173/2014 'Për disiplinën në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë'", i ndryshuar (në format pdf), Relacioni spjegues (në format pdf).

- Projektligji "Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 59/2014 'Për karrierën ushtarake në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë'", i ndryshuar (në format pdf), Relacioni spjegues (në format pdf), përllogaritja e efekteve financiare të projekt-ligjit (në format pdf).

- Projektligji “Për tregtimin e produkteve që mund të përdoren për dënime kapitale, torturë ose dënime apo trajtime çnjerëzore ose degraduese”' (në format pdf), Relacioni spjegues (në format pdf), RIA - Raporti i vlerësimit të ndikimit (në format pdf).

- Projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin nr. 13/2015 ‘Për Policinë Ushtarake në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë’” (në format pdf), Relacioni spjegues (në format pdf).

- Projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin nr. 9047, datë 10.07.2003 ‘Për shërbimin ushtarak në Republikën e Shqipërisë’, i ndryshuar” (në format word), Relacioni spjegues (në format pdf).

- Projektligji “Për Rezervat Materiale të Shtetit” (në format pdf), Relacioni spjegues (në format pdf).

- Projektligji “Për hedhjen në treg e mbikëqyrjen e lëndëve plasëse për përdorim civil” (në format Word), Relacioni spjegues (në format Word) dhe Raporti i vlerësimit të ndikimit (në format Word).

- Projektligji “Për hedhjen në treg dhe mbikëqyrjen e artikujve piroteknike” (në format Word), Relacioni spjegues (në format Word) dhe Raporti i vlerësimit të ndikimit (në format Word).

- Projektligji "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 59/2014 'Për karrierën ushtarake në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë', të ndryshuar" (në format Word) dhe Relacioni spjegues (në format Word).

- Projektligji "Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 173/2014 'Për disiplinën në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë' " (në format Word) dhe Relacioni spjegues (në format Word).

- Konsultimi i projektligjit "Për privatizimin e objekteve dhe sipërfaqeve ndërtimore nën objektet e dhëna për strehim, në inventar të Ministrisë së Mbrojtjes", përmban:

1. Drafti i projektligjit (në format Word);
2. Tabela me listën e pronave të ushtarakëve për strehim (në format PDF);
3. Relacioni shpjegues (në format Word);
4. RIA - Raporti i vlerësimit të ndikimit (në format Word).

Lexo më shumë...


Të dhëna mbi koordinatorin dhe procesin e konsultimit publik


- Procedurat/mekanizmat për të dhënë mendime lidhur me hartimin e politikave publike apo ushtrimin e funksioneve të MM:

1. Zhvillimi i takimeve me grupet e interesit, apo palët e interesuara.
2. Publikimi i projektakteve në Regjistrin Elektronik për Njoftimet dhe Konsultimet Publike.
3. Dërgimi i rekomandimeve/opinioneve/komenteve me shkrim në adresën postare: “Rruga e Dibrës, Garnizoni “Skënderbej”, Tiranë”.
4. Dërgimi i rekomandimeve/opinioneve/komenteve me shkrim në adresën e emailit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Të dhënat e koordinatorit për konsultimin publik:

znj. Amarilda Reçi
adresa: Ministria e Mbrojtjes, Rruga e Dibrës, Tiranë
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 16 tetor 2023 - 09 janar 2024 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Momente kulmore nga stërvitja "Defender Europe 21" të publikuara nga Ambasada e SHBA në Tiranë Korrik 2021 Gjatë muajve maj dhe qershor, Shqipëria mikpriti aspekte të rëndësishme të "Defender Europe 21", stërvitja vjetore shumëkombëshe e përbashkët...
Fillon stërvitja “Defender Europe 21“ Maj 2021 Nga Durrësi fillon stërvitja “Defender Europe 21“, me pjesëmarrjen e rreth 28 mijë trupave shumëkombëshe...
Festat në FA, fëmijët e ushtarakëve sjellin surprizë një “Musical” Dhjetor 2020 Pandemia nuk i ka ndalur fëmijët e ushtarakëve të presin bukur festat e fundvitit. Ashtu siç është tashmë traditë edhe këtë vit ata kanë sjellë një koncert surprizë për bashkëmoshatarët e tyre.
Pavarësisht kufizimeve të pandemisë operacionaliteti i FA vazhdon... Dhjetor 2020 Kapacitetet dhe operacionaliteti i Forcave të Armatosura janë prioritet, pavarësisht kufizimeve të pandemisë...
Gëzuar Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë Nëntor 2020 108 vite pas shpalljes së pavarësisë, flamuri ynë valëvitet në çdo cep të botës përmes heronjve tanë nën uniformë, të cilët qëndrojnë krenarë krah përfaqësuesve të vendeve aleate, në çdo mision të NATO, BE & OKB.
Emergjencat Civile dhe FA më të mirëpajisura dhe më dinjitoze në përballimin e fatkeqësive natyrore Nëntor 2020 Reformimi i emergjencave civile nisi me ligjin e ri “Për Mbrojtjen Civile” dhe krijimin i Agjencisë Kombëtare që do të...
Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit midis AKMC dhe TIA 15 Tetor 2020 Sot, më datë 15 tetor 2020, në mjediset e Tirana International Airport (TIA) u organizua takimi për nënshkrimin,...
Dita Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë Tetor 2020 Agjensia Kombëtare e Mbrojtjes Civile (AKMC) ka organizuar në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Kombëtar, prefekturat,...
Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura Tetor 2020 Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura po merr formë ditë pas dite...
Programi bachelor i studimeve në fushën e Shkencës Ushtarake, Akademia e FA Shtator 2020 Në tetor 2020 hapet programi bachelor në Akademinë e FA. Ky është edhe momenti kur akademia do të rifitojë me të drejta...
MM dhe FA ditë pas dite pranë qytetarëve në përballimn e vështirësive të krijuara nga COVID - 19 Qershor 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura ditë pas dite kanë qenë pranë qytetarëve gjatë gjithë periudhës së lockdown...
Dekorata nga NATO dhe Afghanistani për ushtarakët e Forcave të Armatosura Qershor 2020 MONS, Belgjikë - zëvendësshef i Shtabit për Operacionet në SHAPE (Supreme Headquarters Allied Poëers Europe), gjeneralmajor Barre Seguin i dorëzoi...
Si të mbrohemi nga COVID -19? Mars 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19...
Kryesimi i Nismave Rajonale SEDM dhe A5 Shtator 2019 Shqipëria është një ndër vendet e rajonit më aktive në kuadër të Nismave Rajonale, kjo jo vetëm për shkak të anëtarësimit...
“Albanian Effort 19” 19 shtator 2019“Albanian Effort 19” mblodhi në Bizë rreth 800 efektivë nga Shqipëria, SHBA, Mbretëri e Bashkuar, Turqia, Kroacia, Polonia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova...
Angazhimi i FA në shuarjen e zjarreve 09 shtator 2019Muajt korrik edhe gusht edhe pse më të nxehtët e vitit shënuan një numër të pazakontë zjarresh. Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka thekson se gjatë kësaj periudhe në vend ka pasur 324 varta zjarri...
Direktiva e Mbrojtjes 2023Janar 2023 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 06 (2023) Tetor 2023Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 17 nëntor 2023Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Nëntor 2023
Ma En Pr Sh Di
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3