Projekti - “TO BE READY”

Projekti “TO BE READY - The flOod and Big firE foREst, prediction, forecAst anD emergency management”, financohet në kuadër të thirrjes tematike të Programit Interreg IPA CBC Itali - Shqipëri - Mali i Zi.

Projekti, i udhëhequr nga rajoni i Molises, përfshin partneritetin e autoriteteve kryesore kompetente në fushën e mbrojtjes civile dhe administrimit të rrezikut, të cilat kanë përvojë dhe ekspertizë në kërkimin, analizën dhe menaxhimin e riskut. Ky partneritet do të jetë në gjendje të zhvillojë strategjitë më të mira në përmirësimin e kushteve me qëllim rritjen e parrezikshmërisë nga katastrofat natyrore dhe ato të shkaktuara nga dora e njeriut të basenit italian, shqiptar dhe malazez, duke vënë në zbatim iniciativa ndërkufitare të afta të krijojnë një urë midis rajoneve pjesëmarrëse në mënyrë që të adoptohen strategji të koordinuara bashkërisht për ndërhyrje në raste zjarresh dhe përmbytjesh.

Lexo më shumë...


Programi IPA DRAM

Shqipëria, Bosnje Hercegovina, Republika e Maqedonisë së Veriut, Mali i Zi, Serbia, Kosova dhe Turqia janë vende, që kanë probabilitet të lartë të përfshihen në katastrofa natyrale dhe përballen shpesh me përmbytje, tërmete, rrëshqitje dherash, zjarre, valë nxehtësie dhe thatësi.

Shtetet Anëtare të BE-së dhe Komisioni Evropian përmes projekteve të dedikuara brenda Instrumentit për Para-anëtarësim (Instrument for Pre-accession - IPA) njeh nevojat për të forcuar më tej kapacitetet në fushën e Mbrojtjes Civile dhe administrimit të rrezikut të përgjithshëm në rajon dhe koordinimit si brenda rajonit ashtu edhe me agjencitë simotra në vendet e BE-së.

Lexo më shumë...


Programi PRO NEWS

Rreziku më i madh i përmbytjeve në Shqipëri vjen nga lumenjtë dhe pasojat e përmbytjeve prekin aktualisht 130.000 hektarë tokë bujqësore. Pasojat reflektohen më shumë në sektorin e bujqësisë duke dëmtuar mesatarisht 7.000 hektarë tokë çdo vit.

Qëllimi i përgjithshëm i PRO NEWS është të rrisë qëndrueshmërinë ndaj përmbytjeve duke forcuar Sistemin kombëtar shqiptar të Paralajmërimit të Hershëm dhe duke përmirësuar parandalimin e katastrofave në përputhje me praktikat e mira të BE-së. Qëllimi specifik i Programit PRONEWS është që Drejtoria a Përgjithshme për Emergjencat Civile të rrisë më tej kapacitetet për të parandaluar dhe reaguar ndaj menaxhimit të fatkeqësive.

Lexo më shumë...
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 25 shtator - 07 dhjetor 2023 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Momente kulmore nga stërvitja "Defender Europe 21" të publikuara nga Ambasada e SHBA në Tiranë Korrik 2021 Gjatë muajve maj dhe qershor, Shqipëria mikpriti aspekte të rëndësishme të "Defender Europe 21", stërvitja vjetore shumëkombëshe e përbashkët...
Fillon stërvitja “Defender Europe 21“ Maj 2021 Nga Durrësi fillon stërvitja “Defender Europe 21“, me pjesëmarrjen e rreth 28 mijë trupave shumëkombëshe...
Festat në FA, fëmijët e ushtarakëve sjellin surprizë një “Musical” Dhjetor 2020 Pandemia nuk i ka ndalur fëmijët e ushtarakëve të presin bukur festat e fundvitit. Ashtu siç është tashmë traditë edhe këtë vit ata kanë sjellë një koncert surprizë për bashkëmoshatarët e tyre.
Pavarësisht kufizimeve të pandemisë operacionaliteti i FA vazhdon... Dhjetor 2020 Kapacitetet dhe operacionaliteti i Forcave të Armatosura janë prioritet, pavarësisht kufizimeve të pandemisë...
Gëzuar Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë Nëntor 2020 108 vite pas shpalljes së pavarësisë, flamuri ynë valëvitet në çdo cep të botës përmes heronjve tanë nën uniformë, të cilët qëndrojnë krenarë krah përfaqësuesve të vendeve aleate, në çdo mision të NATO, BE & OKB.
Emergjencat Civile dhe FA më të mirëpajisura dhe më dinjitoze në përballimin e fatkeqësive natyrore Nëntor 2020 Reformimi i emergjencave civile nisi me ligjin e ri “Për Mbrojtjen Civile” dhe krijimin i Agjencisë Kombëtare që do të...
Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit midis AKMC dhe TIA 15 Tetor 2020 Sot, më datë 15 tetor 2020, në mjediset e Tirana International Airport (TIA) u organizua takimi për nënshkrimin,...
Dita Ndërkombëtare për Zvogëlimin e Rreziqeve nga Fatkeqësitë Tetor 2020 Agjensia Kombëtare e Mbrojtjes Civile (AKMC) ka organizuar në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Kombëtar, prefekturat,...
Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura Tetor 2020 Brezi i parë i kadetëve për studimet bachelor në Akademinë e Forcave të Armatosura po merr formë ditë pas dite...
Programi bachelor i studimeve në fushën e Shkencës Ushtarake, Akademia e FA Shtator 2020 Në tetor 2020 hapet programi bachelor në Akademinë e FA. Ky është edhe momenti kur akademia do të rifitojë me të drejta...
MM dhe FA ditë pas dite pranë qytetarëve në përballimn e vështirësive të krijuara nga COVID - 19 Qershor 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura ditë pas dite kanë qenë pranë qytetarëve gjatë gjithë periudhës së lockdown...
Dekorata nga NATO dhe Afghanistani për ushtarakët e Forcave të Armatosura Qershor 2020 MONS, Belgjikë - zëvendësshef i Shtabit për Operacionet në SHAPE (Supreme Headquarters Allied Poëers Europe), gjeneralmajor Barre Seguin i dorëzoi...
Si të mbrohemi nga COVID -19? Mars 2020 Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19...
Kryesimi i Nismave Rajonale SEDM dhe A5 Shtator 2019 Shqipëria është një ndër vendet e rajonit më aktive në kuadër të Nismave Rajonale, kjo jo vetëm për shkak të anëtarësimit...
“Albanian Effort 19” 19 shtator 2019“Albanian Effort 19” mblodhi në Bizë rreth 800 efektivë nga Shqipëria, SHBA, Mbretëri e Bashkuar, Turqia, Kroacia, Polonia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova...
Angazhimi i FA në shuarjen e zjarreve 09 shtator 2019Muajt korrik edhe gusht edhe pse më të nxehtët e vitit shënuan një numër të pazakontë zjarresh. Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka thekson se gjatë kësaj periudhe në vend ka pasur 324 varta zjarri...
Direktiva e Mbrojtjes 2023Janar 2023 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 05 (2023) Shtator 2023Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 22 shtator 2023Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Shtator 2023
Ma En Pr Sh Di
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1