Si të mbrohemi nga COVID -19?

29 maj 2020

Dipartimenti i Administratës Publike me Urdhërin nr. 38 të dates 12.05.2020, ka miratuar “Masat organizative për ushtrimin e veprimtarisë së Institucioneve të Aministratës Shtetërore gjatë gjendjes së epidemies së shkaktuar nga COVID – 19”.

Dokumenti ne formatin pdf

 

16 mars 2020

***
12 mars 2020

Urdhër Nr 168, datë 12.03.2020 i ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale “Për ndalimin/kufizimin e lëvizjeve me mjetet e transportit”

***

Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e strukturave shtetërore, po ndjekin nga afër dhe kanë marrë masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19 në strukturat e vartësisë së saj, bazuar nga udhëzimet e nxjerra nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Instituti i Shëndetit Publik dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Janë marrë masa për rritjen e vigjilencës dhe kryerjen e kontrolleve mjekësore në reparte dhe struktura ushtarake nga personeli mjekësor.

Është filluar procesi i evidentimit të personelit ushtarak/civil që ka udhëtuar në zonat e infektuara jashtë vendit gjatë dy javëve të fundit.

Ka filluar procesi i sensibilizimit të personelit ushtarak dhe civil të Forcave të Armatosura rreth masave higjenike-sanitare.

Për udhëzime më të detajuara ndiq burimet e mëposhtme:

Udhëzues për personelin e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë që ka udhëtuar jashtë Shqipërisë gjatë 2 javëve të fundit.

MINISTRIA E SHËNDETËSISË DHE MBROJTJES SOCIALE

Koronavirusi i ri dhe masat ndaj tij

Koronavirusi, pyetje dhe pergjigje!

Këshilla gjatë udhëtimeve!

Masat e marra për parandalimin e koronavirusit të ri në Shqipëri!

Masat kryesore që rekomandohen për parandalimin e infeksionit nga koronavirus!

Informacion për koronavirusin e ri/ 28-29-30-31 janar 2020

Informacion i përditësuar për koronavirusin - shkurt 2020

Informacion i përditësuar për koronavirusin - mars 2020

Disa mite mbi koronavirusin

Përdorimi i saktë i maskave kundra Koronavirusit

Komunikimi i përditshëm për Koronavirusin

INSTITUTI I SHËNDETIT PUBLIK

Koronavirusi i ri dhe masat ndaj tij

Kujdesi shëndetësor në pacientët që dyshohen si të infektuar me COVID - 19 dhe që paraqesin simptoma të lehta, kontakteve te tyre dhe menaxhimi i kontakteve.

ORGANIZATA BOTËRORE E SHËNDETËSISË (WHO)

Coronavirus disease (COVID-19) outbreak

Q&A on coronaviruses (COVID-19)

Coronavirus disease (COVID-19) advice for the public: Myth busters

 NATO

COVID-19 SHAPE Advice

Corona-virus Updates

U.S. Army Europe - Information on COVID-19
Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 16 tetor 2023 - 09 janar 2024 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Vijnë në Shqipëri helikopterët e parë Black Hawk Janar 2024 Kanë mbërritur në Shqipëri dy helikopterët Black Hawk, si pjesë e parë e porosisë së bërë nga vendi ynë dhe mbështetur nga fondet e ndihmës...
Direktiva e Mbrojtjes 2024Janar 2024 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
11 vende të lira pune; Peleshi thirrje ekspertëve: Aplikoni! Janar 2024 Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi ka bërë thirrje për aplikime nga ekspertët e fushave të Teknologjisë së Informacionit dhe Inxhinierisë për 11 vende të reja pune në Qendrën e....
Përurohen mjediset e reja të Muzeut të Forcave të Armatosura Dhjetor 2023 Muzeu i Forcave të Armatosura do të jetë tashmë në mjediset e tij të reja në Bërzhitë. Në ceremoninë e inaugurimit të hapësirave të reja morën pjesë ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Igli Hasani...
Ministeriali i Mbrojtjes së Nismës SHBA-Karta e Atlantikut Nëntor 2023 Në takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi mes të tjerave vuri theksin mbi zhvillimet në Veri të Kosovës....
Ministeriali i Mbrojtjes i vendeve të NATO, Bruksel Tetor 2023 Në takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi mes të tjerave vuri theksin mbi zhvillimet në Veri të Kosovës....
Shqipëria merr sërish drejtimin e Brigadës së Europës Juglindore Gusht 2023 Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi ka bërë me dije me anë të një postimi në mediat sociale që nga sot Shqipëria merr drejtimin e Brigadës së Europës Juglindore (SEEBRIG)....
Përmbyllet “Defender Europe ’23” në Shqipëri Qershor 2023 Për mëse një muaj mbi 24 mijë trupa nga 26 vende NATO e partnere nëpërmjet skenarëve strategjikë e operacionale në tokë, ajër e det demonstruan fuqinë në...
Revista Mbrojtja Nr. 02 (2024) Prill 2024Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 05 prill 2024Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Prill 2024
Ma En Pr Sh Di
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5