Njoftime për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh

Rregullore për aplikimin dhe përzgjedhjen e personelit të FARSH për arsimim dhe trajnim brenda dhe jashtë vendit

Anekset:

1. Kriteret vlerësuese për ndjekjen e kurseve brenda dhe jashtë vendit nga personeli i FARSH (lidhja 1, format pdf)
2. Treguesit e vlerësimit (lidhja 2, format pdf),
3. Formati i njoftimit elektronik: kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh (lidhja 3, format pdf),
4. Formati i aplikimit individual për kualifikime institucionale ose funksionale brenda dhe jashtë vendit
(lidhja 4, format word)
5. Formati i raportimit të aplikimeve të seksioneve/degëve të personelit, si dhe drejtorive e qendrave
(lidhja 5, format pdf)

 

Për të renditur kurset sipas afatit të aplikimit, klikoni te kolona AFATI*

Titulli i kursit: Periudha: Vendi: Afati: Shkarkoni njoftimin: Fituesit:
Near East South Asia Seminar (NESA) 07-08/24 online 2024-05-21 kriteret (pdf)  
Program on Applied Security Studies (PASS 24-11) 09-11/24 Qendra Marshall, Gjermani 2024-05-10 kriteret (pdf)  
Senior International Defense Management Course (SRIDMC) 07-08/24 Monterey, CA, SHBA 2024-04-26 kriteret (pdf)  
FA Basic Officer Leader-Branch 10/24-03/25 Lawton Fort Sill, OK, SHBA 2024-04-26 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) 10-12/24 Monterey, CA, SHBA 2024-04-26 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 09-10/24 Kapaun Air Station, Gjermani 2024-04-24 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 09-10/24 Kapaun Air Station, Gjermani 2024-04-24 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë/Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 11/24-04/25 Fort Benning, Georgia, SHBA 2024-04-19 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 11/24-06/25 Fort Moore, Georgia, SHBA 2024-04-19 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Logjistikës/Logistics CCC 09/24-03/25 Ft Gregg-Adams, Virginia, SHBA 2024-04-19 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) 10-11/24 Newport, Rhode Island, SHBA 2024-04-19 kriteret (pdf)  
Interceptor Control Course 04-07/24 Pratica di Mare, Itali 2024-03-18 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 07/24-01/25 Georgia, SHBA 2024-03-15 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC_2 08/24-04/25 Fort Benning, Georgia, SHBA 2024-03-15 kriteret (pdf)  
Seminar In Irregular Warfare And Hybrid Threats (SIWHT) 06/24 Qendra Marshall, Gjermani 2024-03-01 kriteret (pdf)  
Kursi i titullimit të oficerit të Forcës Tokësore 06/24-08/25 Sandhurst, Mbretëri e Bashkuar 2024-03-27 kriteret (pdf)  
Kursi fillestar modular i oficerit të Forcës Ajrore 02-09/25 Cranwell, Mbretëri e Bashkuar 2024-03-27 kriteret (pdf)  
Kolegji Mbretëror i Studimeve të Mbrojtjes 09/24-07/25 Mbretëri e Bashkuar 2024-02-19 kriteret (pdf)  
Squadron Officers School 09-12/24 Alabama, SHBA 2024-03-01 kriteret (pdf)  
Military intelligence Basic officer leader course (MI BOLC) 09/24-01/25 Arizona, SHBA 2024-03-01 kriteret (pdf)  
FA Basic Officer Leader-Branch 09/24-02/25 Oklahoma, SHBA 2024-03-01 kriteret (pdf)  
Virtual Program on Terrorism Security Studies (PTSS 24-07) 07/24 Qendra Marshall, Gjermani 2024-02-16 kriteret (pdf)  
Kontrolli dhe menaxhimi i teatrit te hapësirës ajrore 03/24 online 2024-02-08 kriteret (pdf)  
Ligji i sigurisë detare 04/24 Stamboll, Turqi 2024-02-15 kriteret (pdf)  
Kursi i komandës së skuadrës së zbulimit 03-04/24 Stamboll, Turqi 2024-02-05 kriteret (pdf)  
Kursi i SHP-Joint pranë Institutit të Lartë të SHP Interforce (ISSMI) 09/24-06/25 Romë, Itali 2024-02-05 kriteret (pdf)  
Kursi i vëzhguesit ushtarak të Kombeve të Bashkuara 05/24 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2024-02-12 kriteret (pdf)  
Instituti i Studimeve të Larta të Mbrojtjes 01-06/25 Itali 2024-02-02 kriteret (pdf)  
Disaster Planning and National Emergency Management 05/24 San Antonio, Texas, SHBA 2024-01-31 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i medias në operacionet në mbështetje të paqes 04/24 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2024-02-16 kriteret (pdf)  
Kursi fillestar i oficerit të Forcës Detare 08-09/25 Dartmouth, Mbretëri e Bashkuar 2024-02-16 kriteret (pdf)  
Senior International Defense Management Course (SRIDMC) 07-08/24 Monterey, Kaliforni, SHBA 2024-02-01 kriteret (pdf)  
International Maritime Officer Course (IMOC) 07-09/24 Yorktown, Virginia, SHBA 2024-02-01 kriteret (pdf)  
International EOD Course (Language+Phase I EOD+ Phase II EOD) 07/24-04/25 Faza e gjuhës: San Antonio, Texas, SHBA. Faza e kursit EOD: Niceville, Florida, SHBA 2024-02-01 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 07/24-01/25 Georgia, SHBA 2024-02-01 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC_2 08/24-04/25 Fort Benning, Georgia, SHBA 2024-02-01 kriteret (pdf)  
Program on Regional Security Studies (PRSS 24-04) 04-05/24 Qendra Marshall GCMC, Gjermani 2024-01-12 kriteret (pdf)  
Quartermaster Basic Officer Leader Course 06-09/24 Fort Lee, VA, SHBA 2024-01-19 kriteret (pdf)  
Maneuver CCC 05-12/24 Fort Benning, GA, SHBA 2024-01-19 kriteret (pdf)  
FA Basic Officer Leader-Branch 05/24-01/25 Lawton Fort Sill, OK, SHBA 2024-01-19 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i Komandës dhe Shtabit 05/24-07/25 Mbretëri e Bashkuar 2023-12-01 kriteret (pdf)  
IEAFA Aviation Safety Program Management (IEASPM) 04/24 Sarajevë, BiH 2023-11-20 kriteret (pdf)  
Military Police CCC 04-10/24 Fort Leonard Wood, MI, SHBA 2023-11-15 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) 01-03/24 Monterey, CA, SHBA 2023-11-07 kriteret (pdf)  
Air Command and Staff College (ACSC) 05/24-05/25 Alabama, SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
Sergeant Major Academy (USSMA) 05/24-06/25 SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) 04/24-06/25 Fort Leavenworth, KS, SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
US Army War College 04/24-06/25 SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
Seminari për konfliktet asimetrike dhe kërcënimet hibride/Seminar In Irregular Warfare And Hybrid Threats (SIWHT) 02/24 Qendra Marshall, Gjermani 2023-09-25 kriteret (pdf)  
Programi ndërkombëtar i luftës kundër krimit të organizuar/Program on Countering Transnational Organized Crime (PCTOC) 02-03/24 Qendra Marshall, Gjermani 2023-09-25 kriteret (pdf)  
Kursi për sigurinë e kufirit, refugjatëve dhe luftën kundër terrorizmit 12/23 Ankara, Turqi 2023-09-15 kriteret (pdf)  
Siguria dhe menaxhimi i kufijve 11/23 Ankara, Turqi 2023-09-11 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 01-02/24 Gjermani 2023-09-08 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 01-02/24 Gjermani 2023-09-08 kriteret (pdf)  
Përdorimi i fushës kibernetike nga terroristët 09/23 Ankara, Turqi 2023-08-07 kriteret (pdf)  
Kursi Bazë i Oficerit të Artilerisë Fushore/ FA Basic Officer Leader-Branch 10/23-05/24 Lawton Fort Sill, OK, SHBA 2023-08-15 kriteret (pdf)  
Hydrographic Surveyor Category B 01-10/24 Genova, Itali 2023-07-14 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm 10/23-06/24 Torino, Itali 2023-06-20 kriteret (pdf)  
Kursi i së Drejtës së Sigurisë Detare 09/23 Stamboll, Turqi 2023-06-25 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 11/23 - 06/24 Fort Benning, Georgia, SHBA 2023-03-26 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) 10-12/23 Monterey, Kaliforni, SHBA 2023-06-26 kriteret (pdf)  
Programi i Studimeve të Aplikuara të Sigurisë/Program on Applied Security Studies (PASS 23-14) 09-11/23 Qendra Marshall, Gjermani 2023-06-19 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës italiane 09-11/23 Instituti Italian i Kulturës, Tiranë 2023-05-30 kriteret (pdf)  
Kursi i oficerit të shtabit të Kombeve të Bashkuara 08-09/23 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2023-05-31 kriteret (pdf)  
European Security Seminar (ESS) – EU-NATO Cooperation 07/23 Qendra Marshall, Gjermani 2023-05-14 kriteret (pdf)  
Kursi i lartë ndërkombëtar i menaxhimit të mbrojtjes/Senior International Defense Management Course (SRIDMC) 07-08/23 Monterey, Kaliforni, SHBA 2023-05-21 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e infrastrukturave kritike nga sulmet terroriste 06/23 Ankara, Turqi 2023-05-11 kriteret (pdf)  
Kursi i instruktorit ushtarak 06/23 Ankara, Turqi 2023-05-08 kriteret (pdf)  
Moduli i planifikimit operacional 06/23 Venezia, Italy 2023-05-10 kriteret (pdf)  
Shkolla e Oficerëve të Skuadriljes (SOS)/Squadron Officers School 09-12/23 Alabama, SHBA 2023-04-11 kriteret (pdf)  
Kolegji i Çështjeve të Sigurisë Ndërkombëtare/ College of International Security Affairs 06/23 - 06/24 Uashington DC, SHBA 2023-04-11 kriteret (pdf)  
Komunikimi strategjik 05-06/23 online 2023-03-31 kriteret (pdf)  
Akademia e kryekapterit/Sergeant Major Academy (USSMA) 05/23 Texas, SHBA 2023-03-26 kriteret (pdf)  
Ndërgjegjësimi për sigurinë energjetike 05/23 online 2023-03-28 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Defense Support Civil Authority (LADSCA) 08/23 Rhode Island, SHBA 2023-03-28 kriteret (pdf)  
Kursi i OKB për mbrojtjen gjithëpërfshirëse të civilëve 07/23 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2023-03-27 kriteret (pdf)  
Kolegji mbretëror i studimeve të mbrojtjes 09/23 - 07/24 Londër, Mbretëri e Bashkuar 2023-03-27 kriteret (pdf)  
Building Integrity in Peace Support Operations 05-06/23 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2023-03-29 kriteret (pdf)  
Kolegji i Shtabit të Forcës Detare/Naval Staff College (NCS) 05/23-06/24 Newport, RI, SHBA 2023-03-08 kriteret (pdf)  
Kolegji mbretëror i studimeve të mbrojtjes 09/23-07/24 Londër, UK 2023-03-07 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i krizave për zbutjen e efekteve të aktiviteteve terroriste 05/2023 online 2023-02-21 kriteret (pdf)  
Terrorizmi dhe media 04/2023 online 2023-02-20 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit dhe sulmet ndaj rrjetit 03/2023 online 2023-02-15 kriteret (pdf)  
Forumi i Europës Juglindore /Southeast Europe Forum (SEEF) 05/2023 Qendra Marshall, Gjermani 2023-02-15 kriteret (pdf)  
Special Operations on Combating Terrorism Course 07-08/2023 Tampa, FL, SHBA 2023-02-17 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 05-07/2023 Georgia, SHBA 2023-02-17 kriteret (pdf)  
Kontrolli dhe menaxhimi i teatrit te hapësirës ajrore 03/2023 online 2023-02-06 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm për Oficerë të FD 02-07/2023 Venecia, Itali 2023-01-30 kriteret (pdf)  
Orientimi logjistik i oficerit të shtabit 02-03/2023 Online 2023-01-15 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit 02/2023 Online 2023-01-15 kriteret (pdf)  
Bashkëpunimi civil - ushtarak 02/2023 Online 2023-01-10 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit mirmbajtje, furnizim, armatim-municion/Basic Officer Leader Course Ordnance 02-06/2023 SHBA 2022-12-21 kriteret (pdf)  
Seminari i luftës kundër ekstremizmit të dhunshëm /Countering Violent Extremist Seminar 02/2023 Tampa, Florida, SHBA 2022-12-20 kriteret (pdf)  
Lufta ndaj kërcënimeve transnacionale (Seminar me titullarë)/Combating Transnational Threats-Senior Executive Seminar 02-03/2023 Washington, SHBA 2022-12-20 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i Komandës dhe Shtabit 05/23-07/24 Mbretëri e Bashkuar 2022-11-23 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli mesatar 01-03/23 Mbretëri e Bashkuar 2022-11-08 kriteret (pdf)  
Trajnimi i instruktorëve të gjuhës angleze 01-02/23 Shrivenham, Mbretëri e Bashkuar 2022-11-08 kriteret (pdf)  
Transportation Basic Officer Leader Course (TBOLC) 01-05/23 Fort Lee, Virginia, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Irregular Warfare and Hybrid Threats 01-02/23 Garmisch-Partenkirchen, Germany 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Quartermaster Basic Officer Leader Course 02-05/23 Fort Lee, Virginia, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Military Intelligence Basic Officers Leaders Course (MI-IBOLC) 02-06/23 Fort Leonard Wood, Missouri, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 01-06/23 Fort Benning, GE, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) (online) 03/23-07/2025 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Sergeant Major Academy (USSMA) 03/23-06/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) 05/23-06/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) Air Force 05/23-05/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm Joint pranë Instituti të Lartë të Shtabit të Përgjithshëm Interforce (ISSMI) 09/23-06/2024 Romë, Itali 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) 04/23-06/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Instituti i Studimeve të Larta të Mbrojtjes/IASD 01-06/2024 Romë, Itali 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm 10/22-06/2023 Torino, Itali 2022-09-06 kriteret (pdf)  
Kursi Bazë i Trafikut Ajror 09-12/2022 Itali 2022-09-02 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) 10-11/2022 Newport, RI, SHBA 2022-08-31 kriteret (pdf)  
Maneuver CCC 11/2022-06/2023 Fort Benning, GA, SHBA 2022-08-31 kriteret (pdf)  
EU Common Security and Defence Policy (CSDP) Orientation Course 09/2022 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2022-07-22 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e zonës ekonomike ekskluzive 09/2022 Mbretëria e Bashkuar 2022-06-16 kriteret (pdf)  
Program on Applied Security Studies (PASS 22-20) 09/22 online, 09-11/22 rezidente Garmisch-Partenkirchen, Gjermani 2022-05-24 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit detar/International Maritime Officer Course (IMOC) 08-12/2022 Newport, Rhode Island, SHBA 2022-04-21 kriteret (pdf)  
Kursi Kombëtar i Shtabit te Pergjithshem dhe Admiralitetit (LGAN) 09/2022-2024 Hamburg, Gjermani 2022-03-28 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) Papërcaktuar Monterey, Kaliforni, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Building Integrity for Senior Leaders (BISL) 05/2022 Në Mbretërinë e Bashkuar 2022-03-31 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 03-11/2022 Georgia, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Signal Basic Officer Leader Course (Sig.BOLC) pa percaktuar Fort Gordon, GE, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Principet e menaxhimit te prokurimeve te mbrojtjes/Principles of Defense Acquisition Management 10/2022 Monterey, California, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të mbështetjes me burime të mbrojtjes të autoriteteve civile/Legal Aspects of Defense Support Civil Authority (LADSCA) 08-09/2022 Rhode Island, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) Papërcaktuar Newport, Rhode Island, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Kursi i lartë ndërkombëtar i menaxhimit të mbrojtjes/Senior International Defense Management Course (SRIDMC) pa përcaktuar Monterey, California, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 08/2022 - 03/2023 Fort Benning, Georgia, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Dobia e barazisë gjinore në Operacione në Mbështetje të Paqes 06/2022 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2022-03-30 kriteret (pdf)  
Kursi i vëzhguesit ushtarak të Kombeve të Bashkuara 05/2022 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2022-03-17 kriteret (pdf)  
Kursi i titullimit të oficerit të Forcës Tokësore 09/2022-12/2023 Sandhurst, Mbretëri e Bashkuar 2022-04-06 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit te Përgjithshëm Joint pranë Instituti të Lartë të Shtabit të Përgjithshëm Interforce (ISSMI), Romë, Itali 09/2022-06/2023 Romë, Itali 2022-02-14 kriteret (pdf)  
Instituti i Studimeve të Larta të Mbrojtjes 01-05/2023 Romë, Itali 2022-02-22 kriteret (pdf)  
Kursi i menaxhimit te gjuhës angleze/Managing English Language Training 08-10/2022 Texas, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i medias në operacionet në mbështetje të paqes 03/2022 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2022-02-11 kriteret (pdf)  
Reagimet Civilo-Ushtarake Ndaj Terrorizmit /Civil-Military Responses to Terrorism 05-08/2022 Monterey, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Seminar me titullarë/Senior Executive Seminar (SES) 05/2022 Qendra Marshall, Gjermani 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Kursi i lartë ndërkombëtar i menaxhimit të mbrojtjes/Senior International Defense Management Course (SRIDMC) Papërcaktuar Monterey, Kaliforni, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) Papërcaktuar Monterey, Kaliforni, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Kursi i kapterit të këmbësorisë Papërcaktuar Georgia, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC Në periudhë të pacaktuar Georgia, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë/Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 09/2022 - 02/2023 Fort Benning, Georgia, SHBA 2022-02-20 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 05-06/2022 Mbretëri e Bashkuar 2022-02-10 kriteret (pdf)  
Hydrographic Surveyor Category B papërcaktuar Genova, Itali 2022-01-10 kriteret (pdf)  
Kursi i Analizës së Inteligjencës 04/2022 Ankara, Turqi 2022-01-11 kriteret (pdf)  
European Security Seminar-East 04/2022 Qendra Marshall GCMC, Gjermani 2022-01-11 kriteret (pdf)  
Seminar on Regional Security (SRS-22-11) 04-05/2022 Qendra Marshall GCMC, Gjermani 2022-01-11 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar EOD (Gjuhe+Faza 1 EOD+Faza II EOD)/International EOD Course (Language+Phase I EOD+ Phase II EOD) 04-12/2022 Faza e gjuhës: San Antonio, Texas, SHBA. Faza e kursit EOD: Florida, SHBA. 2021-12-11 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të transport/Transportation Basic Officer Leader Course (TBOLC) 06-07/2022 Fort Lee, Virginia, SHBA 2021-12-11 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Logjistikës/Logistics CCC 06-11/2022 Fort Lee, Virginia, SHBA 2021-11-12 kriteret (pdf)  
Seminari Europian për Sigurinë/European Security Seminar-South 05/2022 Qendra Marshall, Gjermani 2022-01-11 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i shërbimeve në shtab/Quartermaster Basic Officer Leader Course 02-08/2022 Fort Lee, Virginia, SHBA 2022-01-10 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 02-04/2022 Gjermani 2021-12-20 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 02-04/2022 Gjermani 2021-12-20 kriteret (pdf)  
Kursi themelor i nënoficerit të shtabit 02/2022 Britania e Madhe 2021-12-20 kriteret (pdf)  
British Military English Course - Train the Trainer 01-02/2022 Britania e Madhe 2021-12-01 kriteret (pdf)  
Introduction to Stability Policing for Leaders 02/2022 Venezia, Itali 2021-12-01 kriteret (pdf)  
Kursi i planifikimit operativ (Instituti i Studimeve Ushtarake Detare, Venezia, Itali) 12/2021 Venezia, Itali 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Kursi i menaxhimit te gjuhës angleze/Managing English Language Training 04-07/2022 Texas, SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Seminari i lartë ekzekutiv për luftën kundër terrorizmit/Combating Terrorism Executive Seminar - Senior Lev (CTES-Sen. Lev.) 03/2022 Washington D.C., SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Programi ndërkombëtar i luftës kundër terrorizmit/INT’L CNTRTERRORISM FELLOWS PRGM (NDU) e pacaktuar (zgjat 1 vit) Washington D.C., SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Basic American Language Instructor Course (BALIC) 03-09/2022 San Antonio, TX, SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
International Officer Military Intelligence Captains Career Course (INT MI CCC) 04-10/2022 Fort Leonard Wood, MO, SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Military Police CCC 04-10/2022 Fort Leonard Wood, MO, SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Advanced English Language Instructor Course (AELIC) 04-08/2022 San Antonio, TX, SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Combating Terrorism 03-04/2022 Rhode Island, SHBA 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 03-07/2022 Fort Benning, SHBA 2021-11-14 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli mesatar 01-04/2022 Mbretëri e Bashkuar 2021-11-01 kriteret (pdf)  
Zhvillimi i Kapaciteteve Ajrore të Shteteve Partnere/Building Partner Aviation Capacity Course 01-04/2022 Hurlburt Field, FL, SHBA 2021-10-12 kriteret (pdf)  
Building Integrity for Senior Leaders Course 10/2021 Tiranë 2021-09-29 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) pacaktuar SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) 01-04/22 Monterey, CA, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Civil-Military Responses to Terrorism 01-02/22 Monterey, SHBA 2021-10-11 kriteret (pdf)  
Countering Violent Extremist Seminar 01-02/22 Tampa, FL, SHBA 2021-10-11 kriteret (pdf)  
Quartermaster Basic Officer Leader Course 02-06/22 Virginia, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (F) 02-04/22 Monterey, CA, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Military intelligence Basic officer leader course 02-06/22 Arizona, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 01-06/22 Georgia, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Signal CCC 01-03/22 Georgia, SHBA 2021-10-11 kriteret (pdf)  
Air Command and Staff College (ACSC) papërcaktuar Alabama, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Naval Staff College (NCS) papërcaktuar Newport, RI, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course papërcaktuar Fort Leavenworth, KS, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (F) 03/21-06/23 Fort Leavenworth, KS, SHBA 2021-10-08 kriteret (pdf)  
Kursi i oficerit të shtabit në operacione në mbështetje të paqes 11-12/2021 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2021-09-24 kriteret (pdf)  
Kursi Themelor i Oficerit te Shtabit 01-03/22 Turqi 2021-08-23 kriteret (pdf)  
Kursi i Larte i Sigurisë dhe Mbrojtjes 09/21-01/22 Stamboll, Turqi 2021-08-23 kriteret (pdf)  
Kursi i Komandës së Shtabit 02-07/2022 Stamboll, Turqi 2021-09-30 kriteret (pdf)  
NATO Public Affairs Officer Basic Course 10/2021 Kilkis, Greqi 2021-09-27 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 10-11/2021 Gjermani 2021-08-11 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 10-11/2021 Gjermani 2021-08-11 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli bazë 09-11/2021 Mbretëri e Bashkuar 2021-07-30 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i Mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 09/2021 online 2021-07-21 kriteret (pdf)  
Exclusive Economic Zone Course (EEZ Export) 07/2021 Mal i Zi 2021-07-06 kriteret (pdf)  
Programi i Studimeve të Aplikuara të Sigurisë/Program on Applied Security Studies (PASS 21-20) 09-10/2021 Qendra Marshall, Gjermani 2021-07-11 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) 11-12/2021 Newport, RI, SHBA 2021-07-14 kriteret (pdf)  
Building Integrity for Senior Non-Commissioned Officers Course 09/2021 online 2021-07-06 kriteret (pdf)  
SMD 04 - COCIM Course 11/2021 Romë, Itali 2021-06-20 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) 11/2021-12/2021 Newport, Rhode Island, SHBA 2021-06-08 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) 04/2022-07/2024 online 2021-05-19 kriteret (pdf)  
International EOD Course (Language + Phase I EOD + Phase II EOD) 11/2021-08/2022 Faza e gjuhës San Antonio, TX, SHBA;Faza e kursit EOD Florida, SHBA 2021-05-26 kriteret (pdf)  
Basic American Language Instructor Course (BALIC) 11/2021-04/2022 San Antonio, TX, SHBA 2021-05-16 kriteret (pdf)  
Forumi i Evropës Juglindore /Southeast Europe Forum (SEEF 21-17) 06-07/2021 Online (Organizuar nga Qendra Marshall) 2021-04-30 kriteret (pdf)  
SME 69- NATO Tactical Planner Course 10/2021 Pesaro, Itali 2021-05-15 kriteret (pdf)  
Bashkëpunimi civil - ushtarak 06/2021 online 2021-04-28 kriteret (pdf)  
Signal Basic Officer Leader Course (Sig.BOLC) 12/2021-04/2022 Fort Gordon, GE, SHBA 2021-04-21 kriteret (pdf)  
CBRN Basic Officer Leader Course (CBRN BOLC) 11/2021-05/2022 Fort Leonard Wood, MI, SHBA 2021-04-21 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) 11-12/2021 Newport, RI, SHBA 2021-04-21 kriteret (pdf)  
Building Integrity in Peace Support Operations 06/2021 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2021-04-12 kriteret (pdf)  
Dobia e barazisë gjinore në Operacione në Mbështetje të Paqes 06/2021 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2021-04-09 kriteret (pdf)  
Kursi i vëzhguesit ushtarak të Kombeve të Bashkuara 05/2021 Kroaci 2021-04-06 kriteret (pdf)  
Programi i studimeve mbi terrorizmin dhe sigurinë (virtual) 05/2021 online 2021-03-31 kriteret (pdf)  
Sesioni i 73-të i ISAD 01-05/2022 Rome, Itali 2021-03-25 kriteret (pdf)  
Kursi i Normal i Shtabit të Përgjithshëm të FD 09/2021-12/2021 Venezia, Itali 2021-03-20 kriteret (pdf)  
Corso di Stato Maggiore 09/2021-05/2022 Torino, Itali 2021-03-20 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 06/2021 Shrivenham, Mbretëri e Bashkuar 2021-03-08 kriteret (pdf)  
Kursi i orientimit të atasheut ushtarak, në fushën e Mbrojtjes dhe të Diplomacisë 06/2021 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2021-03-11 kriteret (pdf)  
Komunikimi strategjik 05/2021 online 2021-03-10 kriteret (pdf)  
Ligji në një konflikt të armatosur 04/2021-05/2021 online 2021-03-03 kriteret (pdf)  
Kursi kombëtar i gjeneralit/admiralit (LGAN) 09/2022-09/2024 Hamburg, Gjermani 2021-03-01 kriteret (pdf)  
International EOD Course (në dy faza) 08/2021-04/2022 TX e FL, SHBA 2021-02-28 kriteret (pdf)  
Principles of Defense Acquisition Management, Procurement, Contracting, Negotiations papërcaktuar Monterey, CA, SHBA 2021-02-28 kriteret (pdf)  
Senior International Defense Management Course (SRIDMC) papërcaktuar Monterey, CA, SHBA 2021-02-28 kriteret (pdf)  
Infantryman ALC papërcaktuar Fort Benning, GA, SHBA 2021-03-05 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) papërcaktuar Monterey, SHBA 2021-02-28 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 09/2021-02/2022 Fort Benning, GA SHBA 2021-03-05 kriteret (pdf)  
Virtual Seminar on Regional Security (SRS 12) 04-05/2021 online 2021-02-12 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm Joint pranë Istituto Superiore di Stato Maggiore Interforze - ISSMI 07/2021-07/2022 Romë, Itali 2021-02-18 kriteret (pdf)  
Kursi i Karrierës i Kapitenit të Zbulimit /International Officer Military Intelligence Captains Career Course (INT MI CCC) 07/2021-12/2022 Fort Leonard Wood, MO, SHBA 2021-02-20 kriteret (pdf)  
Kursi i Karrierës i Kapitenit të Policisë Ushtarake/Military Police CCC 05/2021-12/2021 Fort Leonard Wood, MO, SHBA 2021-02-03 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i komandës dhe shtabit 08/2021-07/2022 Mbretëria e Bashkuar 2021-01-11 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 03-08/2021 Fort Benning, GO, SHBA 2021-01-18 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë (Maneuver CCC) 03-10/2021 Fort Benning, GO, SHBA 2021-01-18 kriteret (pdf)  
Air Command and Staff College (ACSC) papercaktuar Alabama, SHBA 2020-12-24 kriteret (pdf)  
Naval Staff College (NCS) papercaktuar Newport, Rhode Island, SHBA 2020-12-24 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) 06/21-10.22 Pennsylvania, SHBA 2021-01-19 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) papercaktuar Fort Leavenworth, KS, SHBA 2020-12-24 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 02-03/2021 Gjermani 2020-12-16 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 02-03/2021 Gjermani 2020-12-16 kriteret (pdf)  
Kursi i Oficerit të Shtabit për Operacionet e Sigurisë Detare 12/2020 Stamboll, Turqi 2020-11-16 kriteret (pdf)  
Principles of Defense Acquisition Management, Contracting, Negotiations 02-03/2021 Monterey, CA, SHBA 2020-11-04 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) 03/21-06/2022 Fort Leavenworth, KS, SHBA 2020-11-09 kriteret (pdf)  
Quartermaster BOLC 03-07/2021 Fort Lee, VA, SHBA 2020-11-09 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) 01-04/2021 Monetrey, CA, SHBA 2020-10-27 kriteret (pdf)  
Senior Strategic Leadership Programme (SSLP) 11/2020 online 2020-10-15 kriteret (pdf)  
Kursi i OKB për mbrojtjen gjithëpërfshirëse të civilëve 12/2020 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2020-10-08 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 10-11/2020 Gjermani 2020-09-22 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 10-11/2020 Gjermani 2020-09-22 kriteret (pdf)  
Parandalimi i përhapjes së armëve të shkatërrimit në masë gjatë operacioneve të sigurisë detare 10/2020 online 2020-09-18 kriteret (pdf)  
Emigrimi i parregullt 10/2020 online 2020-09-11 kriteret (pdf)  
Inteligjenca kibernetike në operacionet e sigurisë detare 09-10/2020 online 2020-09-03 kriteret (pdf)  
Principles of Defense Acquisition Management, Procurement, Contracting, Negotiations 10-11/2020 Monterey, SHBA 2020-08-28 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i instruktorit të gjuhës angleze/Basic American Language Instructor Course (BALIC) 11/20-04/21 San Antonio, Texas, SHBA 2020-09-04 kriteret (pdf)  
Corso Operatore Supporto Tecnico Alle Indagini Indirizzo Elettronico 11/2020 Velletri, Itali 2020-08-12 kriteret (pdf)  
Corso Basico di Force Protection 10/2020 Romë, Italy 2020-08-12 kriteret (pdf)  
Bashkëpunimi civilo- ushtarak (COCIM) 10/2020 Romë, Italy 2020-08-12 kriteret (pdf)  
Kursi i orientimit të atasheut ushtarak, në fushën e mbrojtjes dhe të diplomacisë 12/2020 Sarajevë, Bosnje Hercegovinë 2020-08-11 kriteret (pdf)  
Dobia e barazisë gjinore në Operacione në Mbështetje të Paqes 10/2020 Sarajevë, Bosnje Hercegovinë 2020-07-28 kriteret (pdf)  
Terrorizmi dhe media 10/2020 Online 2020-08-15 kriteret (pdf)  
Logistics CCC 01-07/2021 Virginia, SHBA 2020-08-21 kriteret (pdf)  
Military Intelligence Basic Officer Leader Course (MI BOLC) 12/2020-05/2021 Arizona, SHBA 2020-08-02 kriteret (pdf)  
Maneuver CCC 01-08/2021 Georgia, SHBA 2020-08-21 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 12/2020-05/2021 Georgia, SHBA 2020-08-02 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit 14–17 shtator 2020 Ankara, Turqi 2020-07-17 kriteret (pdf)  
Doktoraturë për Marrëdhënie Ndërkombëtare, në Universitetin e Mbrojtjes Kombëtare pa përcaktuar Stamboll, Turqi 2020-05-31 kriteret (pdf)  
Signal CCC pa përcaktuar Georgia, SHBA 2020-05-31 kriteret (pdf)  
Quartermaster BOLC pa përcaktuar Fort Lee, SHBA 2020-06-26 kriteret (pdf)  
Principles of Defense Acquisition Management pa përcaktuar Monterey, SHBA 2020-05-31 kriteret (pdf)  
Basic Officer Leader Course Ordnance 10/2020-03/2021 SHBA 2020-05-31 kriteret (pdf)  
International Maritime Officer Course (IMOC) pa përcaktuar Newport, SHBA 2020-05-31 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) shiko pdf Monterey, CA, SHBA 2020-05-31 kriteret (pdf)  
Advanced English Language Instructor Course (AELIC) pa përcaktuar Texas, SHBA 2020-05-31 kriteret (pdf)  
Building Integrity for Senior Leaders 05/2020 Shrivenham, Mbretëri e Bashkuar 2020-03-17 kriteret (pdf)  
Commanders and Legal Advisors Course Balkan (CLCB) 05/2020 Danilovgrad, Mal i Zi 2020-03-15 kriteret (pdf)  
Program on Countering Transnational Organized Crime 07/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2020-03-01 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 05-10/2020 Georgia, SHBA 2020-02-29 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të transport 04-08/2020, papërcaktuar Virginia, SHBA, SHBA 2020-02-29 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të mbështetjes me burime të mbrojtjes të autoriteteve civile-LADSCA papërcaktuar Rhode Island, SHBA 2020-02-29 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit-LACC papërcaktuar Rhode Island, SHBA 2020-02-29 kriteret (pdf)  
Kursi i planifikimit të emergjencave civile 03/2020 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2020-02-25 kriteret (pdf)  
Counterinsurgency Orientation Course 05/2020 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2020-02-28 kriteret (pdf)  
Oficeri i shtabit për operacionet e ndërhyrjes në krizë 05/2020 Ankara, Turqi 2020-03-06 kriteret (pdf)  
Senior Strategic Leadership Programme (SSLP) 07/2020 Mbretëria e Bashkuar 2020-02-28 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e infrastrukturave kritike nga sulmet terroriste 04/2020 Ankara, Turqi 2020-02-13 kriteret (pdf)  
Përdorimi i fushës kibernetike nga terroristët 03/2020 Ankara, Turqi 2020-02-03 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm pranë Institutit të Lartë të Shtabit të Përgjithshëm Interforce (ISSMI) 10/2020-06/2021 CASD, Romë, Itali 2020-02-07 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit të shtabit 03-04/2020 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2020-01-27 kriteret (pdf)  
Kursi themelor i nënoficerit të shtabit 03-04/2020 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2020-01-29 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i medias në operacionet në mbështetje të paqes 03/2020 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2020-01-22 kriteret (pdf)  
Komunikimi strategjik 03/2020 Ankara, Turqi 2020-01-26 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i terminologjisë së operacionit ajror 03/2020 Izmir, Turqi 2020-01-20 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i vëzhguesit ushtarak 03/2020 Szolnok, Hungari 2020-01-24 kriteret (pdf)  
Shkolla e Luftës 07/2020-06/2021 Paris, Francë 2020-01-10 kriteret (pdf)  
Kursi i diplomacisë në fushën e mbrojtjes 04/2020 Kroaci 2020-01-20 kriteret (pdf)  
Ligji në një konflikt të armatosur 02/2020 Ankara, Turqi 2020-01-14 kriteret (pdf)  
Kursi i titullimit të oficerit të Forcës Tokësore 06/2020-08/2021 Sandhurst, Mbretëri e Bashkuar 2020-02-14 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i komandës dhe shtabit 08/2020-06/2021 Mbretëri e Bashkuar 2020-01-07 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 05/2020 Shrivenham, Mbretëri e Bashkuar 2020-01-06 kriteret (pdf)  
Lufta kundër akteve të vetshpërthimit me bombë 02/2020 Ankara, Turqi 2019-12-19 kriteret (pdf)  
Seminarin e komunitetit global të interesit në luftën kundër terrorizmit 01/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-11-30 kriteret (pdf)  
Seminari i lartë ekzekutiv për luftën kundër terrorizmit (CTES-Sen. Lev.) 04/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-11-30 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit në nivel ekzekutiv 11/2019 Ankara, Turqi 2019-11-08 kriteret (pdf)  
Ndërgjegjësimi gjinor në operacionet e mbështetjes së paqes 11/2019 Ankara, Turqi 2019-11-30 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i praktikave të prokurimit 07/2020 Fontainebleau, Francë 2019-09-06 kriteret (pdf)  
Senior International Defense Management Course (SRIDMC) papërcaktuar Monterey, California, SHBA 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) papërcaktuar 02-04/2020 Monterey, California, SHBA 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Programi i Studimeve të Aplikuara të Sigurisë/Program in Applied Security Studies (PASS 20-19) 02-03/2020 09-11/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Programi ndërkombëtar i luftës kundër krimit të organizuar/Program on Countering Transnational Organized Crime (PCTOC) 03/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-11-08 kriteret (pdf)  
Seminar me Titullarë/Senior Executive Seminar (SES) e papërcaktuar Qendra Marshall, Gjermani 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Seminari Europian për Sigurinë/European Security Seminar-South (ESS-S 20-05 ) 06/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Programi i studimeve mbi terrorizmin dhe sigurinë/Program on Terrorism Security Studies (PTSS) 08/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-11-20 kriteret (pdf)  
Seminari Europian për Sigurinë/European Security Seminar-South (ESS-S 20-14 ) 06/2020 Qendra Marshall, Gjermani 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) e papërcaktuar Newport, Rhode Island, SHBA 2019-10-31 kriteret (pdf)  
Kursi për përvetësimin e taktikave të oficerit të ri 02/2020 Warminster, Mbretëri e Bashkuar 2019-11-01 kriteret (pdf)  

Rregullore për aplikimin dhe përzgjedhjen e personelit të FARSH për arsimim dhe trajnim brenda dhe jashtë vendit

Anekset:

1. Kriteret vlerësuese për ndjekjen e kurseve brenda dhe jashtë vendit nga personeli i FARSH (lidhja 1, format pdf)
2. Treguesit e vlerësimit (lidhja 2, format pdf),
3. Formati i njoftimit elektronik: kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh (lidhja 3, format pdf),
4. Formati i aplikimit individual për kualifikime institucionale ose funksionale brenda dhe jashtë vendit
(lidhja 4, format word)
5. Formati i raportimit të aplikimeve të seksioneve/degëve të personelit, si dhe drejtorive e qendrave
(lidhja 5, format pdf)

 

Për të renditur kurset sipas afatit të aplikimit, klikoni te kolona AFATI*

Titulli i kursit: Periudha: Vendi: Afati: Shkarkoni njoftimin: Fituesit:
Programi i Studimeve për Sigurinë Rajonale/Program on Regional Security Studies (PRSS 24-04) 04-05/24 Qendra Marshall GCMC, Gjermani 2024-01-12 kriteret (pdf)  
Quartermaster Basic Officer Leader Course 06-09/24 Fort Lee, VA, SHBA 2024-01-19 kriteret (pdf)  
Maneuver CCC 05-12/24 Fort Benning, GA, SHBA 2024-01-19 kriteret (pdf)  
FA Basic Officer Leader-Branch 05/24-01/25 Lawton Fort Sill, OK, SHBA 2024-01-19 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i Komandës dhe Shtabit 05/24-07/25 Mbretëri e Bashkuar 2023-12-01 kriteret (pdf)  
IEAFA Aviation Safety Program Management (IEASPM) 04/24 Sarajevë, BiH 2023-11-20 kriteret (pdf)  
Military Police CCC 04-10/24 Fort Leonard Wood, MI, SHBA 2023-11-15 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) 01-03/24 Monterey, CA, SHBA 2023-11-07 kriteret (pdf)  
Air Command and Staff College (ACSC) 05/24-05/25 Alabama, SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
Sergeant Major Academy (USSMA) 05/24-06/25 SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) 04/24-06/25 Fort Leavenworth, KS, SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
US Army War College 04/24-06/25 SHBA 2023-11-01 kriteret (pdf)  
Seminari për konfliktet asimetrike dhe kërcënimet hibride/Seminar In Irregular Warfare And Hybrid Threats (SIWHT) 02/24 Qendra Marshall, Gjermani 2023-09-25 kriteret (pdf)  
Programi ndërkombëtar i luftës kundër krimit të organizuar/Program on Countering Transnational Organized Crime (PCTOC) 02-03/24 Qendra Marshall, Gjermani 2023-09-25 kriteret (pdf)  
Kursi për sigurinë e kufirit, refugjatëve dhe luftën kundër terrorizmit 12/23 Ankara, Turqi 2023-09-15 kriteret (pdf)  
Siguria dhe menaxhimi i kufijve 11/23 Ankara, Turqi 2023-09-11 kriteret (pdf)  
Inter-European Squadron Officer School (IESOS) 01-02/24 Gjermani 2023-09-08 kriteret (pdf)  
Inter-European NCO Academy (IENCOA) 01-02/24 Gjermani 2023-09-08 kriteret (pdf)  
Përdorimi i fushës kibernetike nga terroristët 09/23 Ankara, Turqi 2023-08-07 kriteret (pdf)  
Kursi Bazë i Oficerit të Artilerisë Fushore/ FA Basic Officer Leader-Branch 10/23-05/24 Lawton Fort Sill, OK, SHBA 2023-08-15 kriteret (pdf)  
Hydrographic Surveyor Category B 01-10/24 Genova, Itali 2023-07-14 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm 10/23-06/24 Torino, Itali 2023-06-20 kriteret (pdf)  
Kursi i së Drejtës së Sigurisë Detare 09/23 Stamboll, Turqi 2023-06-25 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 11/23 - 06/24 Fort Benning, Georgia, SHBA 2023-03-26 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) 10-12/23 Monterey, Kaliforni, SHBA 2023-06-26 kriteret (pdf)  
Programi i Studimeve të Aplikuara të Sigurisë/Program on Applied Security Studies (PASS 23-14) 09-11/23 Qendra Marshall, Gjermani 2023-06-19 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës italiane 09-11/23 Instituti Italian i Kulturës, Tiranë 2023-05-30 kriteret (pdf)  
Kursi i oficerit të shtabit të Kombeve të Bashkuara 08-09/23 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2023-05-31 kriteret (pdf)  
European Security Seminar (ESS) – EU-NATO Cooperation 07/23 Qendra Marshall, Gjermani 2023-05-14 kriteret (pdf)  
Kursi i lartë ndërkombëtar i menaxhimit të mbrojtjes/Senior International Defense Management Course (SRIDMC) 07-08/23 Monterey, Kaliforni, SHBA 2023-05-21 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e infrastrukturave kritike nga sulmet terroriste 06/23 Ankara, Turqi 2023-05-11 kriteret (pdf)  
Kursi i instruktorit ushtarak 06/23 Ankara, Turqi 2023-05-08 kriteret (pdf)  
Moduli i planifikimit operacional 06/23 Venezia, Italy 2023-05-10 kriteret (pdf)  
Shkolla e Oficerëve të Skuadriljes (SOS)/Squadron Officers School 09-12/23 Alabama, SHBA 2023-04-11 kriteret (pdf)  
Kolegji i Çështjeve të Sigurisë Ndërkombëtare/ College of International Security Affairs 06/23 - 06/24 Uashington DC, SHBA 2023-04-11 kriteret (pdf)  
Komunikimi strategjik 05-06/23 online 2023-03-31 kriteret (pdf)  
Akademia e kryekapterit/Sergeant Major Academy (USSMA) 05/23 Texas, SHBA 2023-03-26 kriteret (pdf)  
Ndërgjegjësimi për sigurinë energjetike 05/23 online 2023-03-28 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Defense Support Civil Authority (LADSCA) 08/23 Rhode Island, SHBA 2023-03-28 kriteret (pdf)  
Kursi i OKB për mbrojtjen gjithëpërfshirëse të civilëve 07/23 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2023-03-27 kriteret (pdf)  
Kolegji mbretëror i studimeve të mbrojtjes 09/23 - 07/24 Londër, Mbretëri e Bashkuar 2023-03-27 kriteret (pdf)  
Building Integrity in Peace Support Operations 05-06/23 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2023-03-29 kriteret (pdf)  
Kolegji i Shtabit të Forcës Detare/Naval Staff College (NCS) 05/23-06/24 Newport, RI, SHBA 2023-03-08 kriteret (pdf)  
Kolegji mbretëror i studimeve të mbrojtjes 09/23-07/24 Londër, UK 2023-03-07 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i krizave për zbutjen e efekteve të aktiviteteve terroriste 05/2023 online 2023-02-21 kriteret (pdf)  
Terrorizmi dhe media 04/2023 online 2023-02-20 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit dhe sulmet ndaj rrjetit 03/2023 online 2023-02-15 kriteret (pdf)  
Forumi i Europës Juglindore /Southeast Europe Forum (SEEF) 05/2023 Qendra Marshall, Gjermani 2023-02-15 kriteret (pdf)  
Special Operations on Combating Terrorism Course 07-08/2023 Tampa, FL, SHBA 2023-02-17 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 05-07/2023 Georgia, SHBA 2023-02-17 kriteret (pdf)  
Kontrolli dhe menaxhimi i teatrit te hapësirës ajrore 03/2023 online 2023-02-06 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm për Oficerë të FD 02-07/2023 Venecia, Itali 2023-01-30 kriteret (pdf)  
Orientimi logjistik i oficerit të shtabit 02-03/2023 Online 2023-01-15 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit 02/2023 Online 2023-01-15 kriteret (pdf)  
Bashkëpunimi civil - ushtarak 02/2023 Online 2023-01-10 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit mirmbajtje, furnizim, armatim-municion/Basic Officer Leader Course Ordnance 02-06/2023 SHBA 2022-12-21 kriteret (pdf)  
Seminari i luftës kundër ekstremizmit të dhunshëm /Countering Violent Extremist Seminar 02/2023 Tampa, Florida, SHBA 2022-12-20 kriteret (pdf)  
Lufta ndaj kërcënimeve transnacionale (Seminar me titullarë)/Combating Transnational Threats-Senior Executive Seminar 02-03/2023 Washington, SHBA 2022-12-20 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i Komandës dhe Shtabit 05/23-07/24 Mbretëri e Bashkuar 2022-11-23 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli mesatar 01-03/23 Mbretëri e Bashkuar 2022-11-08 kriteret (pdf)  
Trajnimi i instruktorëve të gjuhës angleze 01-02/23 Shrivenham, Mbretëri e Bashkuar 2022-11-08 kriteret (pdf)  
Transportation Basic Officer Leader Course (TBOLC) 01-05/23 Fort Lee, Virginia, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Irregular Warfare and Hybrid Threats 01-02/23 Garmisch-Partenkirchen, Germany 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Quartermaster Basic Officer Leader Course 02-05/23 Fort Lee, Virginia, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Military Intelligence Basic Officers Leaders Course (MI-IBOLC) 02-06/23 Fort Leonard Wood, Missouri, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Infantry Basic Officer Leader Course (IBOLC) 01-06/23 Fort Benning, GE, SHBA 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) (online) 03/23-07/2025 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Sergeant Major Academy (USSMA) 03/23-06/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) 05/23-06/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course (CGSC) Air Force 05/23-05/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm Joint pranë Instituti të Lartë të Shtabit të Përgjithshëm Interforce (ISSMI) 09/23-06/2024 Romë, Itali 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Army War College (AWC) 04/23-06/2024 SHBA 2022-11-20 kriteret (pdf)  
Instituti i Studimeve të Larta të Mbrojtjes/IASD 01-06/2024 Romë, Itali 2022-10-30 kriteret (pdf)  
Kursi i Shtabit të Përgjithshëm 10/22-06/2023 Torino, Itali 2022-09-06 kriteret (pdf)  
Kursi Bazë i Trafikut Ajror 09-12/2022 Itali 2022-09-02 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) 10-11/2022 Newport, RI, SHBA 2022-08-31 kriteret (pdf)  
Maneuver CCC 11/2022-06/2023 Fort Benning, GA, SHBA 2022-08-31 kriteret (pdf)  
EU Common Security and Defence Policy (CSDP) Orientation Course 09/2022 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2022-07-22 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e zonës ekonomike ekskluzive 09/2022 Mbretëria e Bashkuar 2022-06-16 kriteret (pdf)  
Program on Applied Security Studies (PASS 22-20) 09/22 online, 09-11/22 rezidente Garmisch-Partenkirchen, Gjermani 2022-05-24 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit detar/International Maritime Officer Course (IMOC) 08-12/2022 Newport, Rhode Island, SHBA 2022-04-21 kriteret (pdf)  
Kursi Kombëtar i Shtabit te Pergjithshem dhe Admiralitetit (LGAN) 09/2022-2024 Hamburg, Gjermani 2022-03-28 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/International Defense Management Course (IDMC) Papërcaktuar Monterey, Kaliforni, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Building Integrity for Senior Leaders (BISL) 05/2022 Në Mbretërinë e Bashkuar 2022-03-31 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 03-11/2022 Georgia, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Signal Basic Officer Leader Course (Sig.BOLC) pa percaktuar Fort Gordon, GE, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Principet e menaxhimit te prokurimeve te mbrojtjes/Principles of Defense Acquisition Management 10/2022 Monterey, California, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të mbështetjes me burime të mbrojtjes të autoriteteve civile/Legal Aspects of Defense Support Civil Authority (LADSCA) 08-09/2022 Rhode Island, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption (LACC) Papërcaktuar Newport, Rhode Island, SHBA 2022-03-20 kriteret (pdf)  Apliko tani! Bëhuni pjesë e FA 16 tetor 2023 - 09 janar 2024 Nisin rekrutimet për ushtarë/detarë në Forcat e Armatosura, Ministria e Mbrojtjes e konsideron thelbësore për Forcat e Armatosura rekrutimin e ushtarëve me një profil sa më të lartë, në kushtet e një profesionalizmi....
Vijnë në Shqipëri helikopterët e parë Black Hawk Janar 2024 Kanë mbërritur në Shqipëri dy helikopterët Black Hawk, si pjesë e parë e porosisë së bërë nga vendi ynë dhe mbështetur nga fondet e ndihmës...
Direktiva e Mbrojtjes 2024Janar 2024 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
11 vende të lira pune; Peleshi thirrje ekspertëve: Aplikoni! Janar 2024 Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi ka bërë thirrje për aplikime nga ekspertët e fushave të Teknologjisë së Informacionit dhe Inxhinierisë për 11 vende të reja pune në Qendrën e....
Përurohen mjediset e reja të Muzeut të Forcave të Armatosura Dhjetor 2023 Muzeu i Forcave të Armatosura do të jetë tashmë në mjediset e tij të reja në Bërzhitë. Në ceremoninë e inaugurimit të hapësirave të reja morën pjesë ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Igli Hasani...
Ministeriali i Mbrojtjes së Nismës SHBA-Karta e Atlantikut Nëntor 2023 Në takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi mes të tjerave vuri theksin mbi zhvillimet në Veri të Kosovës....
Ministeriali i Mbrojtjes i vendeve të NATO, Bruksel Tetor 2023 Në takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi mes të tjerave vuri theksin mbi zhvillimet në Veri të Kosovës....
Shqipëria merr sërish drejtimin e Brigadës së Europës Juglindore Gusht 2023 Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi ka bërë me dije me anë të një postimi në mediat sociale që nga sot Shqipëria merr drejtimin e Brigadës së Europës Juglindore (SEEBRIG)....
Përmbyllet “Defender Europe ’23” në Shqipëri Qershor 2023 Për mëse një muaj mbi 24 mijë trupa nga 26 vende NATO e partnere nëpërmjet skenarëve strategjikë e operacionale në tokë, ajër e det demonstruan fuqinë në...
Revista Mbrojtja Nr. 02 (2024) Prill 2024Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 05 prill 2024Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Maj 2024
Ma En Pr Sh Di
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2